Vorig jaar bijna 4.500 pakjes met valse geneesmiddelen onderschept

Het federale geneesmiddelenagentschap FAGG heeft vorig jaar 4.472 postpakketten met illegale of valse medicijnen in beslag genomen die verstuurd werden vanuit het buitenland.
thinkstock Het federale geneesmiddelenagentschap FAGG heeft vorig jaar 4.472 postpakketten met illegale of valse medicijnen in beslag genomen die verstuurd werden vanuit het buitenland.
Het federale geneesmiddelenagentschap FAGG heeft vorig jaar 4.472 postpakketten met illegale of valse medicijnen in beslag genomen die verstuurd werden vanuit het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) die vandaag in La Dernière Heure staan. 

Het gaat vooral over voedingssupplementen, pijnstillers, maar ook behandelingen tegen erectiestoornissen en epilepsie. "In veel gevallen gaat het om kleine hoeveelheden aan illegale geneesmiddelen die via het internet door particulieren zijn besteld voor persoonlijk gebruik. Toch zijn er ook enkele verontrustende dossiers waarbij de inbeslagname van een pakje geleid heeft tot het openen van administratieve of gerechtelijke onderzoeken", stelt De Block.

Het FAGG sloot in 2017 ook 547 administratieve of gerechtelijke onderzoeken af met betrekking tot farmaceutische criminaliteit. De Block benadrukt dat "geen enkel vals medicijn tot op vandaag is aangetroffen bij de openbare apotheken in België".
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Annie Vandeputte

  wat doet ne mens die ziek is en de medicatie te duur word...elders gaan zoeken , zelfde als winkelen over de grens , schuld van de regering

 • rik lagrou

  We moeten wel want hier worden oude goedkope niet meer verkocht Minister De Block wil besparen Maar oude goedkope mogen niet meer binnen en generique ook niet Als te goed werkt en goedkoop is Verboden voor la Belgique!! En voorschrijven ook niet Dokters worden aangeraden "verplicht" om enkel dure nieuwe voorschrijf en zoveel mogelijk!!

 • Stan Vankoo

  Hoe stom kan je zijn om on line geneesmiddelen te kopen!

 • Jan Van Overveldt

  Er zijn GEEN vervalste medicijnen die via een apotheek verkocht worden? Het schandaal van de vergiftigde Franse babyvoeding (salmonella) zullen we maar over het hoofd zien zeker, alles wordt (zogezegd) gecontroleerd door de apothekersbond. En over de her-verpakte medicijnen zullen we maar zwijgen zekers???