Voorzitter Vlaams Belang "krijgt bonus van 25.000 euro"

Voorzitter van het Vlaams Belang, Bruno Valkeniers, zou bovenop zijn wedde een extra premie van jaarlijks 25.000 euro krijgen. Dat schrijft de nieuwssite Werktitel.be, die een kritische mail daarover van Vlaams parlementslid Pieter Huybrechts aan zijn voorzitter kon inkijken.

Valkeniers zou niet geantwoord hebben op de mail, wat Huybrechts aanspoorde om er nog eentje te schrijven, ditmaal ook verstuurd naar alle leden van de Partijraad. Daarin stelt Huybrechts dat hij, bij het uitblijven van een antwoord, dan maar zelf op onderzoek uitgegaan is en zo ontdekte dat voorzitter Valkeniers inderdaad een extra vergoeding van 2.000 euro per maand opstrijkt. Huybrechts wil daarover een debat binnen de partij, die op andere fronten bezuinigt.

Dat Huybrechts zo zwaar uithaalt naar zijn voorzitter komt niet helemaal onverwacht. Hij zou halverwege de legislatuur vervangen worden als VB-lid van het Vlaams parlement, maar betwist de gemaakte afspraken daaromtrent en wil van geen wijken weten. Huybrechts is zelf ook niet onbesproken als voormalig lid van de paramilitaire organisatie VMO, die buiten de wet werd gesteld. Maar het lijdt geen twijfel dat er niet allen bij hem onvrede bestaat in het Vlaams Belang over het functioneren van voorzitter Bruno Valkeniers, weet werktitel.be. (jv)