Voorzitter partij Islam ontslagen als buschauffeur bij Brusselse MIVB

Redouane Ahrouch.
Galicia Redouane Ahrouch.
Redouane Ahrouch, gemeenteraadslid in Anderlecht en mede-oprichter en voorzitter van de partij Islam, is door zijn werkgever MIVB aan de deur gezet. Dat zegt een woordvoerder van de Brusselse maatschappij voor openbaar vervoer. 

Ahrouch, die werkte als buschauffeur bij de MIVB, kwam begin april in het nieuws toen het programma van zijn partij Islam bekendraakte. Islam komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel.

Ahrouch is naar eigen zeggen voorstander van de invoering van een islamitische staat in België, waarbij ook de sharia zou gelden. Daarbij zouden vrouwen en mannen bijvoorbeeld ook gescheiden worden op het openbaar vervoer. Op die manier zouden handtastelijkheden in de spits moeten worden vermeden.

"Voorstellen komen niet overeen met onze waarden"

De MIVB heeft nu beslist Ahrouch te ontslaan. "Tijdens een gesprek vanmorgen heeft de directie hem verteld dat zijn voorstellen niet stroken met de waarden van het bedrijf", zegt de MIVB. Bovendien wilde de openbaarvervoermaatschappij geen risico nemen en alle verwarring vermijden tussen de uitlatingen van Ahrouch en de waarden van de MIVB.

De MIVB ging het gesprek met Ahrouch aan na een politiek debat op RTL-TVI twee weken geleden. Het kopstuk van Islam weigerde de vrouwen in de studio, waaronder een journaliste, in de ogen te kijken. Hij liet zich ook niet schminken door een vrouw. 

Aan de RTBF zei woordvoerster Françoise Ledune nog dat het ontslag er niet komt omdat Ahrouch zijn werk niet goed deed. Ahrouch was al buschauffeur sinds februari 1993.

Lees alles over ontslag in onze Ontslaggids144 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Die buschauffeur beklaagt het zich niet. Heeft een mooie ontslagvergoeding gekregen en moet niet meer dagelijks omgaan met die jonge, meestal alochtone, blaaskaken. Het is niet de eerste en het zal ook wel niet de laatste zijn die ontdekt dat je met wat radicale prietpraat goed geld kunt verdienen in het Belgisch politiek systeem.

 • GERARD DE PELECIJN

  Waarom moeten onze vrouwen het nu ontgelden? Vroeger was het altijd zo plezanter, maar nu kan het een hel worden door een kronkel in de geest!

 • PATRICK VAN BOGAERT

  Dat komt er van als je met zo'n voorstellen afkomt. Dat kun je toch niet maken anno 2018.

 • Marc Baeyens

  Zolang de PS de plak zwaait in Franstalig België zal dit soort 'fait divers' niet veel zoden aan de dijk leggen. Mede door de linkse partijen is de islam in opmars en gaat onze identiteit in de tegenovergestelde richting.

 • Raoul Rouma

  Stuur die maar terug naar land van herkomst. Zal ook wel een licentie hebben op met een kameel te rijden.