Voorzitter Natuurpunt Knokke-Heist gaat uit de bocht: "Graag een riot gun om honden af te knallen"

Illustratiebeeld.
iStock Illustratiebeeld.
De voorzitter van Natuurpunt Knokke-Heist heeft zich de woede van burgemeester Leopold Lippens op de nek gehaald met enkele dieronvriendelijke uitspraken. In een mail dreigt hij ermee honden af te knallen die rondlopen in de Zwinduinen en Polders. “In tijden van terreurdreiging ermee dreigen om mensen en dieren af te schieten, is absoluut onaanvaardbaar”, stelt Lippens.

Het bewuste mailtje van Stefaan Brinckman werd enige tijd geleden al verstuurd naar verschillende mensen van de milieuraad in de kustgemeente. In de mail is de voorzitter van Natuurpunt van Knokke-Heist bijzonder scherp en duidelijk. ‘Graag tegen volgend weekend dus de mogelijkheid om een of meer van die honden te kunnen afknallen, dan halen 'we' de pers en is dit probleem voor enige tijd opgelost, of moet ik m'n scalpels meenemen", is één van de meest opvallende passages. 

De reden voor het schrijven was volgens Brinckman een aanvaring met enkele hondenbaasjes die zich niet aan de regels houden en met hun viervoeters gaan wandelen in verboden zones. Ook de vele hondenpoep was een doorn in het oog voor de voorzitter van Natuurpunt. 

Burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) kreeg de mail ondertussen te zien en reageert onthutst. "Ik vind dat de voorzitter van Natuurpunt er wel een zeer eigenaardige mening op na houdt die niet door de beugel kan. In tijden van terreurdreiging ermee dreigen om mensen en dieren af te schieten, is absoluut onaanvaardbaar. Knokke-Heist is een diervriendelijke gemeente en dat zal zo blijven”, aldus Lippens. 

Bij Natuurpunt Vlaanderen willen ze eerst de bewuste mail nalezen alvorens uitspraken te doen. “Wij waren nog niet op de hoogte”, zegt woordvoerder Hendrik Moeremans.
140 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Buynderen

  Maak een nieuw reglement zodat honden in gebieden van Natuurpunt los kunnen lopen. Zo maak je honderdduizenden mensen gelukkig. Uiteraard moet je honden - en dan vooral hun baasjes - die zich misdragen bestraffen.

 • Kris Muller

  En die kerel is nog steeds in functie? Zulke uitspraken horen niet en bevestigen enkel da top de hoogste postjes dikwijls mensen zitten zonder verstand die er enkel door vriendendienst zijn gekomen. Langs de andere kant (en nee ik ben geen hondenhater ik heb zelf 3 honden) is het rampzalig dat overal waar je komt hondenpoep ligt, en dat er nog steeds mensen zijn die te pas en te onpas hun viervoeter los laten lopen. Gelieve hier ook zeer zware boetes op te kleven

 • Gerard Braeckmans

  Onder deze man zijn kont zet je toch je voet? Hij mag zich omdraaien, dat is ook goed.

 • Tony Robin

  Bij deze stopt mijn lidmaatschap bij het Natuurpunt en zal ik binnenkort met mijn hond eens langskomen in Knokke-Heist en toevallig de poepzakjes vergeten! Ik hoop dat die man ontslaan wordt!

 • Jan Van de Velde

  @Sterckx: Volgens STATBel werden hier in 2016 meer dan 318 miljoen en in 2017 meer dan 313 mlijoen dieren geslacht. In 2016 waren dat bijna 30 dieren per Belg. De productie van die slachtdieren brengt tonnen mest mee en vergt de aanvoer van tonnen dierenvoer van elders uit de wereld (bvb. soja uit Amerika). Daarnaast zijn er nog miljoenen andere dieren zoals honden en katten. Die plassen en kakken ook veel meer dan die 11 miljoen Belgen.