Voorzitter Lennikse CD&V beticht van ongewenst seksueel gedrag: "Ik heb niks gedaan"

Dominique Coucke
Facebook Dominique Coucke-pagina Dominique Coucke
Tegen Dominique Coucke, de voorzitter van CD&V Lennik, loopt momenteel een opsporingsonderzoek naar mogelijke feiten van belaging en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Dat melden enkele kranten en wordt bevestigd door Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

Coucke neemt ontslag als voorzitter na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Kringen bij CD&V in Lennik bevestigen dat gewezen Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche de nieuwe voorzitter is van de lokale afdeling. Coucke bood recent zelf zijn ontslag aan 'om persoonlijke redenen'. Vanthemsche blijft voorzitter tot begin 2019 wanneer de partij nieuwe verkiezingen organiseert.

In een reactie aan Het Nieuwsblad beweert Coucke dat de klachten uit de lucht gegrepen zijn. "Ik heb niks gedaan, het onderzoek zal dat aantonen. Deze zaak kadert in een politiek gebeuren", aldus Coucke in Het Nieuwsblad.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alyss Verbeek

  Als dit inderdaad in een politiek kader is en een afrekening is...misschien is voorlopig een stap achteruit zetten dan de beste optie.

 • Raoul Rouma

  Een cd&v'r dat kan niet! Wil enkel zeggen dat hij nog onvoldoende geintegreerd was in dit partijtje. De echte doen dit ongemerkt. als een echte tsjeef.

 • Jef Van Soom

  Allee BEKE en PEETERs, als het iemand van NVA was dan had ge al gereageerd !!!

 • Alex Wellens

  Ge zie toch al aan zijn foto dat die da wel gedaan heeft

 • Paul Corvair

  Mag dat wel in christelijke partijen? Misschien is scheiding tussen kerk en staat toch net iets beter.