Voorzitster Vlaams Belang Dendermonde neemt ontslag na onthullingen Apache: "Geen plaats voor Hitleradepten en racisten"

Ilse Annemans.
Vlaams Belang Ilse Annemans.
Ilse Annemans, voorzitster van de Vlaams Belangafdeling van Dendermonde en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, neemt ontslag als voorzitster. Dit nadat Apache uitbracht dat ze haar voorkeur voor Hitler, islamofobie en racisme niet onder stoelen of banken had gestoken op het internet. Dat verklaart kamerlid Barbara Pas, lijsttrekster in Dendermonde, aan Belga.

Pas benadrukt dat er in het Vlaams Belang geen plaats is voor "Hitleradepten en racisten". "De partij zal de interne procedure opstarten en er volgt nog een deftig gesprek met Ilse Annemans", aldus Barbara Pas.

Het kamerlid gaf nog aan dat Annemans in een kort gesprek aangekondigd heeft haar voorzitterschap neer te leggen om de partij geen schade te berokkenen. Ze verklaarde ook dat haar 'likes' op de Russische sociale netwerksite VKontakte dateren van voor haar engagement voor het Vlaams Belang en dat ze deze nu betreurt. 

De voorbeelden die Apache vandaag aanhaalde, dateren echter onder meer van maart dit jaar. Toen vond Annemans bijvoorbeeld een post leuk met een foto van een in de verte turende Adolf Hitler en de tekst "The greatest Leader of All Time" op VKontakte.

Ilse Annemans staat op de derde plaats op de lijst van het Vlaams Belang. Barbara Pas vermoedt dat daar niets meer aan veranderd kan worden, aangezien de lijsten zaterdag werden ingediend.

Ilse Annemans (C) met onder meer Barbara Pas (L) (Archiefbeeld).
Repro Geert De Rycke Ilse Annemans (C) met onder meer Barbara Pas (L) (Archiefbeeld).15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • cecil atherton

  Heel hypocriet, inderdaad.

 • John Rogers

  Annemans, de naam alleen klinkt bekend net zoals hun alom gekende sympathieën. Elkaar de kop afbijten is niet alleen totaal hypocriet, dit schept ook nog eens meer onduidelijkheid in ons al genoeg verdeeld politieke landschap van kazakdraaiers en creëert enkel nog meer verzwakking en onduidelijkheid, triest.

 • hugo van de velde

  goed gedaan, en liefst ook zorgen dat ze NERGENS nog aan de bak komt ! We hebben dat soort volk niet nodig

 • Mark De vos

  Alweer een bewijs wat voor soort er bij dat soort partijen zit.

 • Mohamed Kabbal

  Dan vraag ik aan mevrouw Barbara Pas waar het Vlaams belang dan wel voorstaat? Ze zijn geen racisten maar willen geen anders gekleurden. Hallo, alles ok daar?