Voorzitster Moeders voor Moeders is Antwerpenaar van het Jaar

Monique Verdickt
BELGA Monique Verdickt
In het Antwerpse Theater aan de Stroom is Monique Verdickt, voorzitster van de vzw Moeders voor Moeders, gisteravond uitgeroepen tot 'Antwerpenaar van het Jaar'. De verkiezing is een initiatief van de regionale televisiezender atv, Gazet van Antwerpen en Radio 2 en werd nog maar voor de tweede keer georganiseerd. Verdickt volgt op de erelijst Sihame El Kaouakibi op, coördinatrice van dansschool 'Let's Go Urban'.

Monique Verdickt werd volgens de jury aanvankelijk genomineerd omdat ze als drijvende kracht achter de vzw Moeders voor Moeders "het hart op de goede plaats en op de tong heeft". Die vzw is vooral bekend van het vondelingenluik, waar ook vorig jaar nog een baby werd achtergelaten, waarmee ze een menswaardige oplossing probeert te bieden voor moeders die geen uitweg zien voor hun situatie met hun pasgeboren baby. Daarnaast is Verdickt erg actief bij tal van inzamelacties en voedselbedelingen. Ze kreeg bij de prijsuitreiking vanwege Antwerps burgemeester Bart De Wever een schilderij van Fred Bervoets overhandigd als aandenken.

Voor de titel waren nog vier mensen genomineerd: voetballer Toby Alderweireld (die een grote tatoeage van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liet zetten), acteur Sven De Ridder (Echt Antwaarps Theater), choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en dj/producer Netsky. Stemmen kon via de website www.antwerpenaarvanhetjaar.be.