Voorzie ook mondmaskers voor specialisten die buiten ziekenhuismuren werken

Shutterstock
De artsen-specialisten die bijvoorbeeld in een thuispraktijk werken, krijgen geen mondmaskers toebedeeld. Dat kaart het Verbond der Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten (VBS) aan in een brief aan de ministers De Block en De Backer (Open Vld).


"Alweer negeert het Belgische gezondheidssysteem de artsen-specialisten buiten het ziekenhuis", hekelt het VBS. "Zij vormen het grijze gebied van onze gezondheidszorg. Er wordt geen rekening met hen gehouden. Ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, thuiszorgdiensten en de huisartsen krijgen wel mondmaskers."

De artsen-specialisten die buiten het ziekenhuis werken, hebben recht op hetzelfde respect en dezelfde veiligheid als alle andere zorgprofessionals

Verbond van specialistenverenigingen


Het VBS wijst erop dat deze specialisten momenteel net opdrachten uitvoeren in het belang van de volksgezondheid, ook omdat ze momenteel bijspringen in de ziekenhuizen. Sommigen blijven patiënten ontvangen, klinkt het. Maar zonder de maskers die nodig zijn om zichzelf te beschermen of de potentiële drager van het virus te kunnen isoleren.
Volgens VBS hebben zorgverleners zelf FFP2- en FFP3-maskers nodig. “De artsen-specialisten die buiten het ziekenhuis werken, hebben recht op hetzelfde respect en dezelfde veiligheid als alle andere zorgprofessionals", dixit het verbond van specialistenverenigingen.

Lees ook: #SamenTegenCorona: huisarts op rust helpt oud-patiënten en beantwoordt via Facebook hun vragen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Peeters

    We hebben nu A en B burgers winkelbedienden en poetsvrouwen betekenen minder dan apothekers en verzorging, onze politiek faalt aan alle kanten er zijn een tekort aan deze maskers

  • Elsie Duppont

    Ja, en ook alle tandartsen hebben recht op alle beschermingsmiddelen.