Voorwaarden NSPV-topman Gert Cockx zijn opgeheven

Gert Cockx zat in juni een tweetal weken in voorhechtenis. Hij wordt ervan verdacht vakbondsgelden voor privédoeleinden gebruikt te hebben.
BELGA Gert Cockx zat in juni een tweetal weken in voorhechtenis. Hij wordt ervan verdacht vakbondsgelden voor privédoeleinden gebruikt te hebben.
Alle voorwaarden die NSPV-topman Gert Cockx moest naleven, zijn door de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen vandaag opgeheven. Dat werd vernomen bij het Antwerpse parket-generaal.

De voorzitter van de politievakbond was in beroep gegaan, nadat de onderzoeksrechter in Mechelen zijn voorwaarden vorige maand opnieuw verstrengd had. Zo mocht hij geen contact hebben met de leden van zijn vakbond, terwijl dat daarvoor enkel voor de leden van de raad van bestuur gold.

Gert Cockx zat in juni een tweetal weken in voorhechtenis. Hij wordt ervan verdacht vakbondsgelden voor privédoeleinden gebruikt te hebben, maar ontkent dat met klem. Zijn vrijlating werd toen gekoppeld aan een aantal voorwaarden.

Zo mocht hij aanvankelijk ook geen contact meer hebben met zijn echtgenote, maar die voorwaarde werd in augustus al opgeheven. De KI heeft nu ook de andere opgeheven.