Voortaan kunnen werknemers ook steps, eenwielers en hoverboards kopen met ecocheques

Eenwielers, archiefbeeld ter illustratie.
KDS Eenwielers, archiefbeeld ter illustratie.
Vanaf 1 september zullen werknemers ook steps, eenwielers en hoverboards kunnen kopen met hun ecocheques. Dat zegt de Nationale Arbeidsraad, waarin de sociale partners vertegenwoordigd zijn, vandaag in een persbericht.

Aanleiding voor de gewijzigde lijst is de invoering van het mobiliteitsbudget op 1 maart 2019. Het mobiliteitsbudget laat toe dat werknemers een geldsom vrij kunnen verdelen over verschillende vervoersmiddelen, zodat ze vlotter en milieubewuster op het werk raken.

Werknemers zullen vanaf 1 september dus ook steps, eenwielers en hoverboards kunnen kopen met hun ecocheques, op voorwaarde dat die geen motor of een elektrische motor hebben. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dieter Desmet

  Hoverboard zonder motor... Skateboard dus

 • Febe Chapin

  Ik hoop dat ze bereid zijn voor honderden werkongevallen, onderweg naar het werk, met hun ecocheques gekochte steps.

 • Vaneylen Pierre

  De klucht van de ecocheques: loon uitbetalen zonder dat er sociale bijdragen of belastingen worden op betaald. Als ge het als Kleine Zelfstandige probeert zijt ge ne zwartwerker en staan btw en belastingen te popelen om U een gepeperde boete aan te smeren.

 • Roger Cooks

  Iedereen weet uiteraard dat men met een eenwieler zeer snel op zijn werk geraakt. Dus als men op straat de circusclown wil uithangen, dan mag de gemeenschap dat onrechtstreeks betalen?? We hebben hier het laatste nog niet gezien...

 • DIRK RASSCHAERT

  En dan klagen dat er teveel werknemers langdurig op de ziekenkas staan!