Voortaan EHBO-lessen tijdens reclameblok op tv

Getty Images
Vanaf eind deze maand gaat het Rode Kruis via reclamespots op televisie de EHBO-kennis van de Vlaming opkrikken. Tijdens de reclameblokken in het programma 'Topdokters' op Vier zullen filmpjes te zien zijn die tonen hoe je bepaalde vaak voor­komende incidenten het best kan behandelen: hoofd­wonden, verslikking, hevige bloedingen, enzovoort. 

De filmpjes zullen "ludiek" zijn, zegt het Rode Kruis. "In de eerste plaats moeten ze levens redden. Tegelijk ­willen we er nieuwe vrijwilligers mee aantrekken", zegt woordvoerster Ine Tassignon. De hulporganisatie wil daarbij ook verjongen. "We hebben 13.000 vrijwilligers die fantastisch werk doen, maar hun gemiddelde leeftijd stijgt."

Het Rode Kruis heeft in 2017 zo'n 50.000 mensen een opleiding gegeven in eerste hulp.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vangheluwe

  ze kunnen mogelijks terug school tv opstarten vb pc telefoon enz voor de ouderen zou dit een mogelijkheid zijn om iets nuttigs te doen in de namiddag in plaats van hun soaps waarin sommigen zelf geloven dat het werkelijkheid is

 • Jean De Grande

  Euh, ze weten toch dat bijna niemand nog naar de reclame kijkt, zo lang dat nog mag van gatz?

 • johan commère

  Toch eens iets nieuws op vier ! De rest van de programma's op vier en vijf zijn voor 95 % herhalingen van herhalingen van herhalingen , dag in dag uit !

 • Ludwig Vanden Boer

  Waarom is dit geen vak in het onderwijs. Dit is levensnoodzakelijk. EHBO en behalen van het rijbewijs zou geïntegreerd moeten worden in het middelbaar onderwijs.

 • Dieke Kennis

  goed plan !