Voorpost voert actie tegen islamschool in Genk

BELGAONTHESPOT
Een dertigtal aanhangers van de nationalistische organisatie Voorpost heeft vanmiddag met een verboden manifestatie geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een islamitische school in Genk. De actie werd afgesloten met het afsteken van enkele vuurpijlen op het Sint-Martinusplein. De manifestatie was niet aangevraagd.

"Het is de zoveelste stap op het vlak van islamisering. Na halalmaaltijden en nieuwe moskeeën is dit de zoveelste knieval van onze overheid",  liet woordvoerder Nick Van Mirghem weten. "De islamisering moet onmiddellijk een halt toegeroepen worden. De grenzen moeten dicht, liever vandaag dan morgen."

Tijdens de protestactie werden borden meegedragen en flyers uitgedeeld met de tekst 'Stop islamisering nu' en 'Geen islamschool in Vlaanderen'. Heel wat winkelende Genkenaren lieten duidelijk blijken dat ze het niet eens waren met de boodschap van de actievoerders.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Een handjevol onnozelaars gaan wat protesteren, Genk telt 66000 inwoners, waar waren die dan? Die hadden wellicht een, ander gedacht.

 • guy perain

  Alléé...toch al een paar mensen die beseffen dat het hier veel te ver aan het gaan is!! Nu nog enkel die domme ministers en anderen overtuigen!!

 • Marc De Vos

  Waarom zo een school ? Ze studeren nu al niet. De meisjes moeten later toch aan de haard en over de mannelijke afgestuurden “nieuwe “ Belgen zullen we cijfers er maar niet bijhalen. Weggesmeten geld !!

 • Jean West

  Als de school met alles in orde is kan niemand dit weigeren.

 • Jean West

  Als de school met alles in orde is kan niemand dit weigeren.