Voormalig N-VA-lijsttrekker Joost Arents mag zelfs geen lid meer zijn: partij stort lidgeld terug

Joost Arents legt de eed af op 3 januari.
BELGA Joost Arents legt de eed af op 3 januari.
In Ninove blijft de beslissing van kracht om voormalige N-VA-lijsttrekker Joost Arents uit de partij te zetten. Arents besloot schepen te worden in een coalitie met Samen en Open Vld van burgemeester Tania De Jonge. Een beslissing die niet strookte met het voornemen van N-VA om oppositie te voeren en die Forza Ninove van Guy D'Haeseleer buitenspel zette.

Arents heeft ondertussen de eed afgelegd als schepen in het nieuwe bestuur en werd zo de facto uit de partij gezet. Maar de voormalige lijsttrekker liet optekenen dat hij zichzelf nog steeds als N-VA-lid beschouwt. "Ik heb nog maar net mijn lidgeld gestort", klonk het in De Standaard. "Ik hoop dat het niet teruggestort wordt. En ik ga volgende week nog naar de nationale nieuwjaarsreceptie. Ik wil de mensen daar onder ogen komen.”

Lidgeld terug

Maar de lokale afdeling van N-VA is formeel en zegt dat Arents niet langer op de ledenlijsten staat. "Wij zitten in de oppositie, dat was onze keuze", zegt Johan Soetaert van N-VA-Ninove. "Onze enige overgebleven mandataris is Karolien De Roose en zij zal oppositie voeren.”

Het lidgeld van Arents zal worden teruggestort, klinkt het bij regiocoördinator Matthias Diependaele. Diependaele zegt dat de beslissing niet persoonlijk opgevat moet worden, maar dat de keuze van Arents om tot het bestuur toe te treden hem de facto buiten de partij zet.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Callebaut

  Er is gedonder opkomst in Ninove en daar hebben ze zelf om gevraagd.

 • Gerard Braeckmans

  Een overloper, gebeurt in de beste partijen.

 • Jonathan Wouters

  Hij is toch verkozen omwille van zijn partijpunten. Mag je die zomaar aan de kant zwieren en 180 graden draaien? Dit is puur bedrog.

 • Jef Nagels

  Hij had zich aan de partijstrategie moeten houden en niet op zijn eentje een andere koers varen. Dan had hij, bij de geheime stemming voor schepenen nog steeds zijn stem aan zijn nieuwe vrienden kunnen geven. Maar ja, dan had hij zelf geen schepenzetel...

 • Gino Denil

  Nogal dubbelzinnig, hypocriet en kleinzielig van de N-VA. Oppositie voeren zette niet Forza Ninove buitenspel maar verhinderde een coalitie en maakte Ninove onbestuurbaar. Blijkbaar een geliefkoosde strategie bij die partij. De boel verzieken in de hoop om daar later voordeel uit te halen.