Voorbijganger ontdekt menselijke beenderen vlak bij Atomium

Archieffoto.
BELGA Archieffoto.
Op de Eeuwfeestlaan in Laken, in de nabijheid van het koninklijk domein en het Atomium, zijn gisteren rond 18 uur menselijke resten gevonden. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend. Een autopsie volgt vandaag.

De overblijfselen van het lichaam, de beenderen, werden door een voorbijganger gevonden in een soort daklozenverblijf. Het gerechtelijk lab en de wetsdokter kwamen ter plaatse om de plek te onderzoeken.

"De beenderen die overbleven van het gevonden lichaam vertoonden op het eerste zicht geen breuken of inslagen van kogels", vertelt Denis Goeman van het Brussels parket.

Het gaat dus mogelijk om een natuurlijk overlijden van een dakloze. Vandaag wordt de autopsie uitgevoerd. Gezien de staat van het lichaam wordt de identificatie wel bemoeilijkt.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim CLAES

  men heeft destijds de landloperij uit het strafwetboek gehaald - terecht want armoede is geen misdrijf- maar een oplossing voor de landlopers (waarvan veel mentale probleemhebben) is er nooit gekomen.europa wil het ocmw van de wereld zijn, maar we zijn niet in staat om de miserie in onze eigen straten op te lossen. belgie 2018, 21e eeuw.

 • didier de coster

  ja zolang moet ge wachten in ons land op enig nieuws ivm een sociale woning , lag er geen ticketje naast de benen met een nummer op ???

 • Viviane Bernaerts

  Ze maken er in Brussel tegenwoordig serieus werk van. (onderzoek geopend amai)

 • jim banan

  Ik wandelde daar een tiental jaren terug en heb geen menselike resten gevonden

 • Gustaaf Tielemans

  Overblijfselen van een originele blanke onderdaan die reeds vijf jaar tervergeefs wachtte op een soc woning!