Voorbijganger bevrijdt 83-jarige vrouw uit brandend appartement

Links op de foto: voorbijganger Filip De Grauwe die de 83-jarige bewoonster ging helpen, rechts op de foto: de brandweerkorpsen van Ninove, Aalst en Erembodegem kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden
Tim Van Damme Links op de foto: voorbijganger Filip De Grauwe die de 83-jarige bewoonster ging helpen, rechts op de foto: de brandweerkorpsen van Ninove, Aalst en Erembodegem kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden
In Denderhoutem, een deelgemeente van de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert, is vanmorgen rond tien uur een 83-jarige vrouw aan de dood ontsnapt door het heldhaftig optreden van een voorbijganger.

In het appartement van de vrouw brak brand uit in de keuken. De 46-jarige Filip De Grauwe uit Denderhoutem, wandelde op dat moment door de straat en merkte de zwarte rookpluim op.

De man rende het gebouw in om de vrouw te bevrijden en keerde daarna terug om de brand met een tuinslang te blussen. "Op dat moment stond ook het plafond van de woonkamer in lichterlaaie. Ik kreeg een tuinslang van een overbuur, maar die bleek iets te kort om goed te kunnen blussen", klinkt het.

Tim Van Damme

Appartement is onbewoonbaar

De brandweerkorpsen van Ninove, Aalst en Erembodegem kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Door de brand is het appartement onbewoonbaar.

Het Roemeens gezin dat op het gelijkvloers woont, kreeg te kampen met lichte waterschade. "Er is veel om op te ruimen, maar we kunnen gelukkig in onze flat blijven wonen", aldus de man des huizes. De 83-jarige vrouw liep een lichte rookintoxicatie op en ging op eigen initiatief naar het OLV ziekenhuis in Aalst.

Tim Van Damme

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Meneerke weeeeeeeeeee

    Held