Voorakkoord bij Volvo Gent maar werk wordt vandaag nog niet hervat

photo_news
Vakbonden en directie bij Volvo Car Gent hebben vanochtend een voorakkoord bereikt. Dat moet nog voorgelegd worden aan het personeel. De band ligt al drie dagen stil bij Volvo Car, onder meer door ongenoegen over de hoge werkdruk. De christelijke vakbond ACV is positief over het akkoord.

"Het is een beter akkoord met positieve zaken die de werkdruk zullen verlichten en het vertrouwen opnieuw kunnen opbouwen", zegt Patrick Van Hijfte van ACV.

Infosessies voor 3.000 arbeiders
Over de inhoud van het akkoord wordt nog geen informatie gegeven, eerst wordt het personeel, zowat 3.000 arbeiders, ingelicht. In een eerste fase worden plaatselijke vakbondsmandatarissen en lagere leidinggevenden op de hoogte gebracht van de inhoud van het verzoeningsakkoord.

Daarna volgen elke 2 uur vrijwillige infosessies waarin de precieze modaliteiten worden toegelicht. Later volgt een stemming, maar het werk wordt vandaag nog niet hervat.

"We zijn ervan overtuigd dat het een beter akkoord is, dat de kans moet krijgen", aldus ACV. "Maar zolang we niet aan het werk gaan, kan de directie niet bewijzen dat ze het vertrouwen waard is. Als vakbond zullen wij alvast waken over de gemaakte afspraken", klinkt het nog.

Mogelijk gaat de ochtendploeg morgen opnieuw aan de slag.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans Vandenweghe

  De volgende keer zal er geen voorakkoord meer zijn. Dan gaat de fabriek definitief dicht, dank zij de vakbonden.

 • armand mudah

  als het daar zoooo slecht is zoek ander werk ,

 • Jeroen Peeters

  Die arbeiders moeten beseffen dat chinezen eigenaar zijn van volvo! 1 vingerknip en de fabriek staat in het lageloonland CHINA.

 • sylvain vlerick

  Moest ik baas zijn van Volvo ik was al lang naar een goedkoper land met mensen die niet om de 5 minuten staken maar wel een vette pree binnen rijven !

 • Johny Lapeire

  Blijf maar staken, er staan andere landen te popelen om de zaak met plezier over te nemen.