Voor tienduizenden euro's aan laptops, tablets en smartphones gestolen

Drie tot vijf gemaskerde mannen hebben rond 4.30 uur een zware kraak gepleegd bij VIP Computers langs de Sint-Antoniusweg in Neerpelt. De daders sloegen verschillende keren met een zware hamer op het gelaagde glas van de vitrine tot die het begaf.

"Drie mannen drongen de zaak binnen, terwijl waarschijnlijk één dader in de vluchtwagen zat en een vijfde man buiten op de uitkijk stond", zegt zaakvoerder Koen Jansen. "Ze maakten verschillende laptops, tablets, smartphones en accessoires buit."

De dieven brachten ook heel wat vernielingen aan. "Zo vernielden ze verschillende rekken", weet Jansen. "De schade en het nadeel loopt in de tienduizenden euro's op."

De daders vluchtten in een wagen met Nederlands kenteken in de richting van Nederland. "Ze spraken Nederlands met een accent", besluit Jansen. "Vermoedelijk waren ze van Marokkaanse afkomst."

De lokale politie HANO was snel ter plekke, maar de daders waren al vertrokken. Ze onderzochten de winkel op sporen en voeren verder onderzoek naar de daders.