Voor miljoenen euro’s aan sociale fraude ontdekt in Luik

BELGA
In de Luikse wijk Bressoux-Droixhe werden gisteren meerdere huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar sociale fraude. Dat berichten La Dernière Heure, de kranten van Sudpresse en RTL Info. Het nadeel beloopt ettelijke miljoenen euro.

Maandagochtend hebben speurders van de federale gerechtelijke politie van Luik, inspecteurs van het Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en de RVA een twintigtal huiszoekingen uitgevoerd op initiatief van het Arbeidsauditoraat. In totaal werden vijf verdachten opgepakt en vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, die er vier aanhield. Drie van de vijf personen waren reeds gekend voor feiten van sociale fraude.

Het Arbeidsauditoraat preciseerde dat het onderzoek in 2015 werd opgestart. De fraude heeft betrekking op de verkoop van valse arbeidscontracten en valse C4's aan meerdere honderden Belgische en buitenlandse werknemers.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lutgard Crombez

  Oeie ik wist niet dat Eric Van Rompuy enJo Vandeurzen daar woonden (grapje)

 • roland peeters

  Allemaal geld dat ze hadden kunnen gebruiken voor uitstapvergoedingen van ministers !

 • patrick morel

  Maak je geen zorgen, ze moeten al het geld teruggeven.

 • Rania Desaegher

  Weeral een staaltje van goed beheer van ons belastingsgeld. Michel gaat nu nog een internationaal pactje ondertekenen zodat men in de toekomst nog meer met belastingsgeld kan rondstrooien.

 • Kevin van Goethem

  Geen uitkeringen is de enige oplossing. Geef mij veel meer betto van mijn centen en dan kan ik voor mezelf zorgen als ik zonder werk val. Enkel zieken en gepensioneerden mogen ontvangen.