Voor het eerst gezin uit terugkeerwoning Steenokkerzeel het land uitgezet

De vier terugkeerwoningen in het gesloten centrum 127bis beschikken over een kleine speeltuin.
BELGA De vier terugkeerwoningen in het gesloten centrum 127bis beschikken over een kleine speeltuin.
Een Armeense moeder met twee kinderen die in het gesloten centrum van Steenokkerzeel verbleven, zijn vanochtend het land uitgezet. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt bevestigd door de Dienst Vreemdelingenzaken en door een tweet van staatssecretaris Theo Francken. De vader van het gezin leeft nog ondergedoken.

Het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel is sinds eind deze zomer operationeel. Uitgewezen gezinnen met kinderen kunnen in een van de vier terugkeerwoningen worden opgesloten, waarna ze het land uit worden gezet.

Vandaag gebeurde dat voor het eerst: een Armeens gezin - een moeder met twee kinderen - is vanochtend het land uitgezet. 

Het eerste gezin dat in Steenokkerzeel was aangekomen, uit Servië, zit nog steeds in een terugkeerwoning, zegt Dominique Ernould, woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken. De procedure voor dat gezin loopt nog. Een ander gezin uit Azerbeidzjan verbleef eerder in Steenokkerzeel, maar is intussen overgeplaatst naar een open terugkeerwoning omdat een van de kinderen gezondheidsproblemen had. 

De VN-Kinderrechtencommissie verzet zich tegen de detentiemaatregelen omdat die ernstige schade kunnen toebrengen aan de fysieke en psychologische ontwikkeling van de kinderen. 
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karl Huysmans

  Oost west thuis best.

 • guido vermeyen

  Ellende , miserie in dat land...en dat zou dus volstaan om naar hier te verhuizen, als iedereen dit doet zal binnen de kortste keren een land van: ellende, miserie en burgeroorlog veroorzaken..sommige mensen zijn hier, echt niet bij hun verstand...

 • roland peeters

  De vader zal het zolang uithouden tot hij aan de" gezinshereniging"kan beginnen en mogen ze terug keren

 • Frank Meynen

  voor alles moet een eerste keer zijn maar nu kennen ze het , drijf het tempo nu aub eens drastisch op

 • schevernels diana

  Karina we leven in een democratie dus we hebben ook recht om mensen te wijzen op hun plichten en hun terug sturen indien de plichten niet vervuld zijn. Wees een beetje nuchter wij zijn geen OCMW van de wereld. Het zijn de ouders die hun eigen kinderen in moeilijkheden brengen niet WIJ!