Voor eerste keer in Wallonië amfetaminelab ontdekt

getty
In de Luikse gemeente Soumagne wordt sinds vrijdag een amfetaminelab ontmanteld. Dat is vernomen bij het parket in Luik. Het is de eerste keer dat zo'n labo in Wallonië wordt ontdekt, aldus het parket.

Het lab bevindt zich in een landbouwhangar waar sporen van de drugprecursor BMK zijn aangetroffen. BMK, of benzylmethylketon, wordt gebruikt om amfetamines te produceren. Er is nog niemand opgepakt.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter destoop

  als ze beter kijken zullen ze er nog wel vinden. en meer dan in Vlaanderen.

 • Peter Janssens

  De enige markt die groeit ! Jobs, jobs, jobs !

 • eric maier

  het was waarschijnlijk ook de allereerste keer dat ze eens werk van maakte. Rond Bergen, Luik en Charleroi zijn er genoeg, maar de politie doet er niks aan. Bovendien als je de poltie belt voor zoiets en er blijkt weinig te zien - bv het is al geruimd door de bende na een tip vanuit de politie - dan kan de beller nog eens een rekening krijgen van 110-150 euro voor een zogenaamde valse melding. Waalse justitie op zijn best. Liever lam dan lui zijn ze daar.

 • Peter Janssens

  Dat het de eerste keer dat ze het ontdekken daar twijfel ik niet aan. Maar met hoe justitie tegenwoordig werkt betwijfel ik ten zeerste of het het eerste of het enigste lab is in die streken;

 • LUC USEWILS

  En toch niemand aangehouden ? Straf