Voor de vijfde keer brandstichting in zelfde woning in Gistel

De vorige brandstichting in het pand dateert van 8 september.
Bart Boterman De vorige brandstichting in het pand dateert van 8 september.
In het West-Vlaamse Gistel is afgelopen nacht al voor de vijfde keer in dezelfde woning brand ontstaan. Volgens de branddeskundige gaat het ook deze keer om opzettelijke brandstichting, meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen.

Op 4 juli ontstond kort na de middag al voor de derde keer in enkele weken tijd brand in een woning langs de Lindenhofstraat. Het vuur ter hoogte van de douche kon volgens de branddeskundige ook deze keer niet accidenteel ontstaan zijn. Opvallend genoeg was de bewoner op dat moment helemaal niet thuis. Volgens de expert kon hij echter perfect voor zijn vertrek ervoor gezorgd hebben dat de brand later zou ontstaan.

Financiële problemen

Dominique D. werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van brandstichting. De speurders zagen een mogelijk motief in de financiële problemen van de man. Het huis zou ook voor een te groot bedrag verzekerd zijn. D. bleef de feiten echter met klem ontkennen en werd snel terug vrijgelaten.

In dezelfde woning werd begin september opnieuw brand gesticht. Na de brand van afgelopen nacht ontdekte de deskundige weer drie brandhaarden. De bewoner werd verhoord over beide brandstichtingen, maar mocht telkens opnieuw beschikken. De nieuwe feiten werden wel toegevoegd aan het lopend gerechtelijk onderzoek.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    Ik vrees dat hij dan toch psychische of psychiatrische problemen heeft, vermits hij zijn eigendom steeds in brand steekt. Vermits het blijkbaar geweten is dat de eigenaar dit doet, zal zijn verzekering hiervoor niet tussen komen en brengt hij zichzelf nog meer in de financiële problemen. Heb hem maar eens als buur?