Volledige lijst BOB-controles uitgelekt

UNKNOWN
Voor het eerst is de volledige lijst uitgelekt met alle BOB-controles die dit eindejaar op de Vlaamse snelwegen gepland zijn. Een document van 7 pagina's geeft haarfijn weer welke politieploeg waar en wanneer alcohol- en drugscontroles gaat houden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In totaal worden er 55 BOB-acties opgesomd: 26 in Vlaams-Brabant, 14 in West-Vlaanderen, 6 in Limburg, 5 in Antwerpen en 4 in Oost-Vlaanderen. "Dit is onaanvaardbaar", reageert een woordvoerster van de federale politie. "Andere jaren lekten al eens controles uit een bepaalde provincie uit, maar het is de eerste keer dat zo'n lange lijst met controles over heel Vlaanderen naar buiten komt."
 
In een reactie aan Belga bevestigt de woordvoerster dat er een officiële klacht ingediend is en een intern onderzoek gestart is. Aan de wegpolitie is gevraagd om de controles aan te passen. De woordvoerster zegt dat kleine wijzigingen probleemloos doorgevoerd kunnen worden en dat er bovendien ook dagelijks gewone controles zijn, bovenop de BOB-controles. (belga/odbs)