Voka spuwt gal over Kennedytunnel: "Aanpak wijst op paniekvoetbal en had voorkomen kunnen worden"

Klaas De Scheirder
De lokale afdeling van ondernemersnetwerk Voka in Antwerpen is niet tevreden met de gang van zaken over de Kennedytunnel. Voka vraagt extra middelen voor onderhoud, omdat de Antwerpse invalswegen volgens hen momenteel onder druk staan.

"Antwerpen is momenteel de grootste infrastructuurwerf in ons land. De invalswegen van en naar de stad verwerken dus veel meer verkeer. Die verdienen dan ook in optimale conditie te zijn. Incidenten zoals vandaag en gisteren in de Kennedytunnel wijzen op achterstallig en gebrekkig onderhoud", zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De organisatie vraagt daarom extra middelen voor het onderhoud de verkeersaders. "We willen immers niet afglijden naar Brusselse toestanden, waar tunnels maandenlang gesloten moeten blijven door jarenlange verwaarlozing", klinkt het.

Het ondernemersnetwerk wijst erop dat onderhoudswerken tijdens de daluren moeten gebeuren, of 's nachts, als ze langere tijd in beslag nemen. "De aanpak van gisteren wijst op paniekvoetbal en had voorkomen kunnen worden door een gecoördineerd en completer nazicht van de infrastructuur", besluit Luwel.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philomena Vanderweyen

  Oei,oei,wat krijgen we nu VOKA die kritiek geeft op een minister van de NV-A die bevoegd zou moeten zijn maar er totaal niets van bakt.

 • hannes leo

  Het grote probleem is dat er enkele decennia geen beleid en geen verantwoorde politici waren die durfden te beslissen. Steeds weer uitstellen met als gevolg veel geluidsoverlast en fijn stof door de permanente stilstand. En dat de hoofdverantwoordelijken voor deze toestand vandaag te grootste roepers zijn is verontrustend. En dat de problemen nog vele jaren zullen aanslepen moeten wij er bij nemen. Men is twintig te laat gestart met de uitvoering van een noodzakelijk project.

 • jan dessers

  Alles voor a'pen...niet discussiëren..

 • ivo clemens

  Waar zijn die NVA politiekers nu met hun commentaar zoals het ging over de tunnels in Brussel???

 • Johan Ongena

  Zoals ik reeds zei, Antwerpen wereldhaven. Vergelijk het met een chemische fabriek waar een paar boswegels naartoe lopen. Maar zeg het niet te luid of ze zijn in hun gat gebeten! Hun parking staat vol, maar het is niet om te bezoeken, het is om zere te passeren en daar weg te wezen!