Voetganger ernstig gewond na aanrijding

Tom Vierendeels
Op de Ninoofsesteenweg in Roosdaal, ter hoogte van het kruispunt met de Poelkbeekstraat, is vanavond rond 19.45 uur een voetganger ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. 

Volgens omstaanders zou de persoon de Lijnbus vanuit Ninove hebben genomen, en stak na het afstappen de steenweg te voet over. Door de ingrijpende herinrichtingswerken zijn de verkeerslichten op die plaats al enkele maanden buiten dienst. De bestuurder van een Jaguar merkte het slachtoffer te laat op waardoor een aanrijding onvermijdbaar was. 

Of het slachtoffer de steenweg al dan niet via het zebrapad overstak was niet onmiddellijk duidelijk. 

Een ziekenwagen van de Ninoofse brandweer en een MUG-team van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst kwamen ter plaatse en dienden bijna drie kwartier lang de eerste zorgen toe, waarna de voetganger onder politiebegeleiding naar het Universitair Ziekenhuis in Brussel werd afgevoerd. 

Het is niet duidelijk of het parket Halle-Vilvoorde een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde. Het was evenmin nog niet geweten of er sprake is van levensgevaar. 

Door het ongeval diende het verkeer lange tijd beurtelings over een rijstrook te passeren. De lokale politiezone TARL kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en om het verkeer in goede banen te leiden. Grote verkeershinder bleef uit. 

Tom Vierendeels4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dieter Van Zeebroeck

  Ja ma ge moogt daar ma 50 he door de werken en de meeste vlammen gewoon 70 en ik zie ni echt ne Dikken nek me zijne jaguar 50rijde e

 • armand mudah

  waarom altijjd zeggen de betuurder merkte de voetganger niet op ? waarom niet de voetganger zag de auto niet ? is trouwens veel maakkelijker die auto met lichten te zien dan een onverlichte meestal donkergeklede voetganger om 1945

 • Marc Tersago

  @Ahmed, ik ga er niet helemaal mee akkoord. Inderdaad zeer spijtig en te voorkomen, echter moet een wagen ten alle tijden kunnen stoppen voor een zwakke weggebruiker. Bovendien als men in een 'heringerichte' verkeerssituatie komt waar de lichten niet afgesteld zijn, ben je extra voorzichtig.

 • Ahmed Zoupha

  Spijtig voorval, mits wat gezond verstand vaak te voorkomen. Zelfs met een zebrapad pas oversteken na oogcontact, iedereen moet zijn bijdrage doen want als beiden opletten blijft er nog 50% over als de andere even niet kijkt in uw richting. Het is allemaal zo snel gebeurd.