Voetganger (88) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf in Ieper, dader geeft zich aan bij de politie

Voetganger Jacques Bultinck (88) werd aangereden Oude Veurnestraat in Ieper. De aanrijdende automobilist pleegde vluchtmisdrijf.
Alexander Haezebrouck Voetganger Jacques Bultinck (88) werd aangereden Oude Veurnestraat in Ieper. De aanrijdende automobilist pleegde vluchtmisdrijf.
De 88-jarige voetganger die gisteravond omver gereden werd in de Oude Veurnestraat in Ieper, is vanmiddag overleden aan zijn verwondingen. Dat laat het parket van Ieper weten. De aanrijder heeft zich aangemeld bij de politie.

De 88-jarige man wou omstreeks 17.45 uur ter hoogte van een krantenwinkel de straat oversteken toen hij gegrepen werd door een auto. De bestuurder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf. Hij vluchtte weg in de richting van de Haiglaan en de Noorderring. 

De lokale politie richtte zich in een oproep via sociale media tot de dader om zich aan te geven. Dat heeft die vandaag uiteindelijk ook gedaan. Over zijn identiteit is nog niets bekend. Het parket heeft zijn aanhouding bevestigd, het voertuig in kwestie is in beslag genomen. 

Jacques Bultinck.
RV Jacques Bultinck.

Opa van toekomstig burgemeester

Het slachtoffer van het ongeval is de 88-jarige Jacques Bultinck en is de opa van toekomstig burgemeester van het Kempische Vosselaar, Gilles Bultinck (29). Met zijn 29 jaar wordt de CD&V’er een van de jongste burgemeesters van het land. 

Gilles bezocht vanmiddag de plaats van het ongeval waar zijn grootvader omver gereden werd en was erg aangedaan. “Ik kom zoeken naar de trouwring van mijn opa”, vertelt Gilles met de tranen in de ogen. “Die moet hij tijdens het ongeval verloren zijn. Voor mijn oma is het emotioneel belangrijk dat ze die trouwring terug zou hebben. Maar ik zie hem hier helaas niet liggen.”

“Het is onwaarschijnlijk dat mijn opa op zijn leeftijd op deze manier om het leven moet komen”, vervolgt hij. “Mijn grootouders zijn de enige van de familie die nog in West-Vlaanderen wonen, wij wonen allemaal in de Kempen. Om de twee maanden kwamen we bij mijn grootouders op bezoek, dat was telkens een daguitstap. Ik zou hen één dezer dagen bellen om af te spreken voor de eindejaarsperiode. Dat mag nu niet meer zijn.”

Gilles Bultinck(CD&V) wordt in 2019 burgemeester van het Kempische Vosselaar. Met zijn 29 jaar is hij een van de jongste burgemeesters van het land.
Alexander Haezebrouck/Ton Wiggenraad Gilles Bultinck(CD&V) wordt in 2019 burgemeester van het Kempische Vosselaar. Met zijn 29 jaar is hij een van de jongste burgemeesters van het land.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diederik Santini

  Word tijd voor meer snelheidscontroles, als op de plaats van het ongeval als in het centrum van ieper. Ik zie dagelijks van die cowboys door het stad vlammen, genoeg is genoeg !!!

 • Wesley Kenis

  En gaat de politiek nu reageren nu er "een van hun clubje" betrokken partij is of gaan ze gewoon verder slapen??? Je hebt de macht gebruik ze dan ook eens voor de bevolking ipv enkel uit eigenbelang!!!!!!!

 • maurice snelders

  Dagelijkse kost geworden. Justitie heeft de signalen van de burgers nog steeds niet begrepen. Rip aan de betrokken familie.

 • jacqueline bax

  Dat je iemand perongeluk om ver rijd kan helaas gebeuren ...dat je gewoon doorrijdt en je nergens om bekommerd vind ik het slechtste wat je kunt doen...maar KARMA vind jou wel.

 • SVEN VERACHTEN

  Dat je met zo een daad kan leven ??? Dan ben je echt rot rotslecht vanbinnen ! Ongelofelijk !