Voetbalfan beboet die agent duivels kleurtje wilde geven

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
De correctionele rechtbank van Neufchâteau heeft vandaag een supporter van de Rode Duivels veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel, voor beledigingen, weerspannigheid en slagen tegenover de politie.

De feiten vonden plaats op 22 juni vorig jaar in Bastenaken, waar het WK-duel tussen België en Rusland werd uitgezonden op groot scherm. In het kader van een weddenschap benaderde de supporter de agent langs achteren, met de bedoeling zijn gezicht te beschilderen met de Belgische kleuren.

De agent dacht echter dat hij aangevallen werd en duwde de supporter. Die ging echter verhaal halen, werd kwaad, en moest uiteindelijk overmeesterd en geboeid worden. Hij sloeg ook een andere agent, die daardoor werkonbekwaam was.

De supporter vond dat er sprake was van wettige zelfverdediging tegenover agressieve agenten. De rechtbank volgde die redenering echter niet. De verdachte moet er rekening mee houden dat de agenten hun job uitoefenen en dat ze niet moeten verdragen dat ze bespottelijk worden gemaakt en toegetakeld, zo staat in het vonnis. Op burgerlijk vlak moet hij de twee agenten een vergoeding betalen van respectievelijk 300 en 390 euro.