Voertuig rijdt in op stakerspost in Gent, bestuurder opgepakt

Beeld van wegblokkades in Gent.
Eric De Troyer Beeld van wegblokkades in Gent.
In Gent is een voertuig ingereden op een stakerspost aan de Proeftuinstraat, nabij de Ghelamco Arena. Dat meldt een syndicale bron en bevestigt de politie. Twee vakbondsmannen zijn daarbij gewond geraakt, voor een van hen werd de ziekenwagen opgeroepen. De bestuurder van de wagen is opgepakt.

Het incident speelde zich af rond 9.00 uur aan de Proeftuinstraat. Daar zorgt een stakerspost voor verkeershinder. De bestuurder van een voertuig stelde zich agressief op, en reed in op twee stakers. Die werden een eindje meegesleurd, maar zijn volgens de eerste berichten niet zwaargewond. Voor een van hen kwam de ziekenwagen ter plaatse.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eugeen Van Aerschot

  Het verkeer belemmeren of bestuurders laten stoppen om tegen hen uit te leggen waarom er gestaakt wordt, is een ernstige inbreuk. Daartegen moet de politie optreden.

 • Jose Van Hauwaert

  Het verkeer belemmeren voor werkwilligen staat een hoge straf op, zelfs een paar jaar cel en 8000€ boete per persoon. Geen medelijden met die stakingsmafiosi

 • Jan Boden

  Het is verboden om openbare wegen af te sluiten dus ze hebben zichzelf in deze onveilige situatie gebracht. De politie had ook deze overtreders moeten oppakken.

 • jan baert

  Aan de reacties te lezen hier mag je dus opzettelijk iemand aanrijden? Goe bezig ,hopelijk zwaar straffen die chauffeur

 • ANDRE VAN DE GEJUCHTE

  Goed voor het imago van ons land,wie gaat nog investeren voor een nieuw bedrijf. Vakbonden willen baas zijn ?