Voedselagentschap roept Poolse fruitdrankjes terug omdat er mogelijk glas in zit

Frugo
Frugo Frugo
Het Federaal Voedselagentschap FAVV haalt de dranken FRUGO Mix owoców (fruitmix) uit de schappen, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas. Dat maakte het FAVV vandaag bekend.

De aanleiding is een melding via het RASFF-systeem - het Europese systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders - na een klacht van een consument in Polen, waarna de aanwezigheid van stukjes glas werd aangetoond.

Het gaat om de drank FRUGO Mix owoców (fruitmix) met minimale houdbaarheidsdatum 24/05/2019, lotnummer 196845, verpakt in glazen flessen van 250 ml. De drank werd verkocht in verscheidene Poolse buurtwinkels in ons land.

Het FAVV vraagt aan de consumenten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Er is immers een mogelijk risico op verstikking of interne verwondingen als gevolg van de aanwezigheid van vreemde voorwerpen die ingeslikt kunnen worden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Nu ook dat nog.