Vluchtende jongeman (13) sterft na sprong op metrorails

Baert
In het Brusselse metrostation Ossegem in Sint-Jans-Molenbeek is deze namiddag een dertienjarige jongeman om het leven gekomen bij een tragisch incident. Na een controle van de spoorwegpolitie wierp de jongeman zich met dodelijk gevolg op de sporen. Dat preciseert Agnès Reis, woordvoerster van de federale politie.

De woordvoerster van de MIVB preciseerde dat geen enkel MIVB-personeelslid tussenbeide kwam bij die controle. Eerder had een Security-team van de MIVB de jongeman en twee anderen wel opgepakt.

De drie minderjarigen waren rond 13.50 uur opgepakt in hetzelfde metrostation. Waarom dat gebeurde is niet gecommuniceerd, maar er was sprake van "relletjes". Het Security-team riep de versterking in van de spoorwegpolitie, die de drie jongeren ruim een half uur later gecontroleerd heeft.

Volgens de federale politie is die controle zonder incidenten verlopen. Na de controle is een van de drie jongeren naar de sporen gelopen, net toen een metro het station binnenreed. Een agent heeft tevergeefs geprobeerd de jongeman in te halen. Een psychologisch assistente is ter plaatse gekomen om de agenten te begeleiden.

Als gevolg van het incident werd het metroverkeer tussen de stations Bockstael en Delacroix onderbroken tot 16.40 uur. Het metrostation Ossegem werd ook heropend voor reizigers.