Vlucht Brussels Airlines richting Marrakech keert terug naar Zaventem na vogelinslag

Photo News
Een vlucht van touroperator Thomas Cook, uitgevoerd door Brussels Airlines, naar Marrakech heeft zondagochtend rechtsomkeer moeten maken naar de luchthaven van Zaventem door een "vogelinslag" in een van de twee motoren. De 140 passagiers zullen met een nieuw toestel hun reis kunnen aanvatten, al is het momenteel nog wachten op nieuwe bemanning, zegt Geert Sciot van Brussels Airlines.

De vlucht naar het Marokkaanse Marrakech was rond 6.15 uur opgestegen op Brussels Airport. "Door een vogelinslag in een van de twee motoren moest het opstijgmanoeuvre onderbroken worden", zegt Sciot. "Na contact met de luchtverkeersleiding keerde het toestel terug naar Brussel waar het probleemloos is geland."

De 140 passagiers zullen met een ander toestel hun reis naar Marrakech kunnen verderzetten, maar voorlopig is het nog wachten op een nieuwe bemanning. Dat vormt onderdeel van de basisprocedure, aldus Sciot. De nieuwe vlucht zou binnen een uur "opnieuw in de lucht moeten zijn", zegt Thomas Cook-woorvoerder Koen van den Bosch.

Een vogel in een vliegtuigmotor is iets dat jaarlijks wel een aantal keer gebeurt, geeft de Brussels Airlines-woordvoerder nog mee.