Vlucht Belgische passagiers Westerdam geland in Nederland, hen wacht isolatie

Op 14 februari mochten de passagiers van de MS Westerdam van boord.
AP Op 14 februari mochten de passagiers van de MS Westerdam van boord.
Een groep van passagiers van het cruiseschip MS Westerdam is vrijdag omstreeks half zeven 's ochtends geland op vliegveld Schiphol, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Aan boord waren ook tien Belgische passagiers. Zij zullen bij terugkeer in België in isolatie worden geplaatst, hoewel allen negatief zijn getest op het nieuwe coronavirus.

De maatregelen kwamen er nadat een 83-jarige Amerikaanse passagier van het cruiseschip MS Westerdam besmet bleek met het coronavirus. De tien Belgen aan boord werden ontscheept in Cambodja. Ze werden er medisch gecontroleerd en getest door de plaatselijke autoriteiten. Daarbij werden geen bijkomende besmettingen vastgesteld, zei Jan Eyckmans, woordvoerder van de FOD Volksgezondheid, eerder.

Rederij Holland America Line (HAL) had de terugvlucht georganiseerd, in overleg met de Nederlandse overheid. Op Twitter liet de HAL weten dat het toestel naar Amsterdam vloog.

Onderweg werd het toestel om onbekende redenen door de Turkse luchtverkeersleiding gevraagd om te keren. HAL meldde op Twitter dat het vliegtuig uitweek naar Karachi in Pakistan, waar het bijtankte. Daarna vloog het vliegtuig verder richting Nederland. Vlucht TK3441 van Turkish Airlines arriveerde vrijdag even na half zeven in de ochtend op vliegveld Schiphol nabij Amsterdam.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jennifer Peeters

    Maggie kan nog veel leren van de Nederlanders!!!

  • Alfred LEEMANS

    En zijn waarschijnlijk ook gewoon met de trein naar huis gereden. Een pracht voorbeeld voor wat een goed werk onze Maggie doet om verspreiding tegen te gaan. telkens weer veel bla bla maar op het terrein nada, niets, zero, rien.