Vloog er een ufo boven Lommel?

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het Belgische ufo-meldpunt kreeg gisteren een opmerkelijke waarneming binnen. Eergisteren maakte iemand een fotoreeks van de sterrenhemel boven Lommel. Naast de sterren viel één lichtpunt op, dat gedurende zeven minuten statisch aan de hemel bleef hangen. "Nog nooit hebben we zoiets binnen gekregen", zegt Frederick Delaere van het meldpunt aan VTM NIEUWS.

De man die het fenomeen kon vastleggen maakte een filmpje van de fotoreeks. Daarop is duidelijk te zien hoe de sterren draaien, maar één lichtpunt statisch blijft staan. Na een tijdje verdwijnt de lichtbol. Die twee zaken maken het voorlopig onverklaarbaar, aldus Delaere: "Het blijft eerst hangen op een vast punt, maar plots verdwijnt het. Een heel vreemd fenomeen." Moeten we dan denken aan buitenaards leven? "Nee, we zijn bij het meldpunt zeker geen fan van die denkpiste, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. We onderzoeken het fenomeen en hopen het snel te verklaren", legt Delaere uit.

Wat het dus precies was, is voorlopig moeilijk te zeggen. Een vliegtuig lijkt uitgesloten, want "het verdwijnt plots." Een ster of een ander hemellichaam is ook niet mogelijk, omdat "het anders zou meedraaien met de rest van de sterren", zegt Delaere nog.