Vliegverkeer vannacht beperkt door ziektemeldingen bij skeyes

Photo News
Komende nacht is er tussen 1.30 uur en 4.30 uur geen vliegverkeer mogelijk in het westelijke deel van het Belgische luchtruim. Dat meldt Dominique Dehaene, de woordvoerder van skeyes, het overheidsbedrijf dat instaat voor de luchtverkeersleiding. 

Oorzaak zijn ziektemeldingen van luchtverkeersleiders, waarvoor geen vervanging meer kon worden voorzien. Volgens de woordvoerder zou de impact zeer beperkt zijn. Er is op dat moment erg weinig vliegverkeer en vliegtuigen kunnen ook nog omgeleid worden via het oostelijke deel van het luchtruim, klinkt het.

Er is al maanden een sociaal conflict bezig bij skeyes. In mei sloot de directie al voor de tweede keer een akkoord met de socialistische vakbond, maar de christelijke en liberale vakbond weigerden dat te ondertekenen. Zij vinden dat het geen structurele oplossingen biedt, met name voor de onderbezetting bij de luchtverkeersleiding. De directie van skeyes wil het akkoord niet heronderhandelen, maar liet weten open te staan voor gesprekken over details ervan. Dat is nu al enkele weken bezig, maandag leverde dat opnieuw geen resultaat op. De volgende ontmoeting is gepland op 23 augustus.

Eind juni liet de christelijke vakbond verstaan dat het de zomeruittocht op de luchthavens niet zou verstoren, “zo lang er geen provocatie komt van de directie”.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • William Van den Berghe

  Buitengooien die onverantwoorde plantrekkers.

 • Bert De Wever

  Gaat het weer beginnen met die graaiers ? Als ik ook maar een beetje last ondervind van hun pretentieuze gedoe, kunnen ze me verwachten aan hun dienstuitgang !

 • Mark Rutter

  Het mag gaan gedaan zijn met hun "Ziektes".De doctors schorsen,laat die mannen omscholen via vdab,zoniet,geen uitkering.Militairen inschakelen in afwachting nieuwe gemotiveerd personeel.

 • Dirk DE Bakker

  Onmiddellijk een controlearts sturen en niet ziek onmiddellijk c4 dat mag nu eindelijk is gaan stoppen

 • Mark De vos

  Hoogste tijd om die luiaards wat vitamines en goede medicijnen te geven zodat ze een kunnen werken.