Vliegtuig van Ryanair op Zaventem tijdlang ontruimd na bomalarm, Waalse man (51) weer vrijgelaten

Een vliegtuig van Ryanair op Brussels Airport.
photo_news Een vliegtuig van Ryanair op Brussels Airport.
Op de luchthaven van Zaventem is vanochtend een vliegtuig van Ryanair even ontruimd na een bomalarm op de vlucht naar Madrid. Na een controle werd er niets verdacht aan boord gevonden. Omstreeks 9.30 uur kon het vliegtuig opstijgen. De politie heeft een 51-jarige Waalse man gearresteerd die bij het instappen van het vliegtuig "iets riep in verband met bommen die hij meehad", volgens Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. De man is ondertussen weer vrijgelaten.

De federale politie bevestigt aan onze redactie dat het vliegtuig gecontroleerd werd, maar dat er niets verdachts aan boord gevonden werd. Kort daarna konden de passagiers - die eerder het toestel hadden moeten verlaten - weer opstappen. De woordvoerster van Brussels Airport meldde intussen dat het vliegtuig om 9.30 uur veilig en wel is vertrokken naar zijn bestemming Madrid, twee uur later dan gepland.

"We vermoeden dat de man, die deel uitmaakte van een grotere groep, onder invloed was van alcohol en een stommiteit heeft uitgehaald", zei Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde, eerder deze dag. "We tillen echter zwaar aan de feiten. Het gaat hier om een bedreiging met een aanslag, zij het dat niets erop wijst dat de man dat ook effectief van plan was."

De 51-jarige man uit Wallonië is ondertussen weer vrijgelaten. Ook de rest van de groep mannen werden na het verhoor terug vrijgelaten. "De verklaringen van de getuigen lopen uiteen waardoor er nog geen duidelijkheid is wie wat heeft geroepen", aldus Vercarre.

Momenteel tast het parket van Halle-Vilvoorde nog in het duister over wat er zich zaterdagmorgen precies heeft afgespeeld. "Er zullen bijkomende getuigen verhoord moeten worden om klaarheid te scheppen in wat er precies gebeurd is. Pas dan zullen we kunnen beslissen wie we waarvoor vervolgen", aldus Vercarre.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • caroline raymakers

  Alez, bravo! Volgende week mag hij herbeginnen met zijn flauwe grappen! Wij kunnen er alvast niet mee lachen op de luchthaven

 • kenny Van De B.

  Een blanke man is altijd een zat lap of verwarde man . Uiteraard hoort daar een vrijlating bij. Moest dit door een vreemde man gedaan worden zouden gevolgen veel erger geweest zijn

 • Marc De Laet

  Zatte mensen horen niet thuis in een vliegtuig. Boeten dus !!!

 • Patrick bloemen

  Hopelijk alle schade betalen , EN NIET MET UITSTEL

 • Kris Bormans

  Gewoon thuis laten zal dan de volgende keer wel nadenken