Vliegtuig maakt noodlanding in Charleroi na motorbrand

Een vliegtuig van de Duitse maatschappij Lufthansa heeft vanmorgen rond 8 uur een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Charleroi. Eén van de motoren van het toestel zou vuur gevat hebben. Het luchtverkeer op de luchthaven ondervond slechts beperkt hinder van het incident.

Noodlanding
Het toestel vloog van Keulen naar Parijs. De piloot kreeg in de cockpit van het toestel, een Canadair CRJ 200, een alarmsignaal. Eén van de motoren zou overhit geraakt zijn en vuur hebben gevat. De procedure schrijft voor dat de piloot dan een noodlanding moet maken op de dichtstbij gelegen luchthaven. In dit geval was dat de luchthaven van Charleroi. De hulpdiensten en de stad Charleroi werden op de hoogte gebracht.

Twee lichtgewonden
Er waren 35 passagiers aan boord. Zij moesten het toestel verlaten via een glijbaan en werden naar een hulppost gebracht. Twee passagiers raakten lichtgewond toen ze langs de nooduitgang naar buiten sprongen. Een derde passagier werd in shock naar het ziekenhuis afgevoerd. De andere passagiers werden naar de ontvangstruimte van de luchthaven gebracht. Daar konden ze kiezen of ze terug naar Keulen wilden of verder naar Parijs wilden reizen per bus of taxi. (gb)