Vliegtuig Brussels Airlines moet met één motor landen

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
Een vliegtuig van Brussels Airlines is vanmorgen met slechts één werkende motor in Zaventem geland. Het toestel kwam van Kinshasa. 

Kort voor de landing stelde de piloot een defect in één van de motoren vast. Uit voorzorg werden de hulpdiensten verwittigd, maar uiteindelijk kon de piloot het toestel zonder problemen aan de grond zetten. Geen van de passagiers liep daarbij verwondingen op. 

De oorzaak van het defect aan de motor is nog niet gekend. Vanmiddag wordt het toestel onderzocht en hersteld.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brigitte Coussement

  mijn neef werkt daar aan de vliegtuigen, mooie laagjes verf verbergen de oudste airbussen van de wereld. Gelukkig worden ze goed onderhouden, maar dat verhaal kan niet blijven doorgaan. jammer dat ons rijk westers landje nog niet 1 nieuw vliegtuig kan kopen, enkel 3e en 4e hands toestellen, die ook nog geleased worden, want zelfs okkasies kunnen we nog niet betalen ! Echt zielig, beter geen maatschappij dan...

 • Jan Van Rompaey

  Ik bewonder deze piloten. Als het volgens sommigen allemaal zo gemakkelijk gaat, waarom bouwen ze dan geen vliegtuig met één motor? Neen natuurlijk niet want er komt veel bij te zien om veilig te landen met één werkende motor. Laat maar eens een echte piloot aan het woord.

 • Gerard Braeckmans

  @ paul willems, je kan nog altijd met de auto ergens heengaan. Wel oppassen dat je net in de file staat en geen ongeval hebt. Of dat je auto gestolen wordt. Of met de fiets. Maar dan kan je weer een platte band hebben. En zo is het altijd iets.

 • Gunther Abers

  Da komt ervan met al die goedkope.... ah sorry dacht dat het over een lowbudget maatschappij ging

 • Cathérine De Moor

  Veiligheid staat op de absolute nummer 1 bij Brussels Airlines; de cockpit- en cabine crew krijgen elk jaar meerdere keren checks en examens voorgeschoteld. Als er eens iets verkeerd gaat mogen de passagiers er absoluut zeker van zijn dat ze in goede handen zijn en het personeel goed getraind is om met elke uitzonderlijke situatie om te gaan. Bravo aan de piloten, de cabine crew, ook aan de brandweer en iedereen die er mee voor zorgde dat alles goed en veilig verlopen is; dikke pluim!