Ga naar de mobiele website
^ Top

Vliegtuig Brussels Airlines keert onverwacht terug naar Zaventem

EPA
Een vliegtuig van Brussels Airlines dat deze ochtend vertrokken is richting Kinshasa, heeft door een technisch probleem rechtsomkeer moeten maken. De 161 passagiers worden opgevangen in Zaventem en krijgen er vannacht accomodatie

"Het vliegtuig landt dit moment veilig terug op onze luchthaven", zei woordvoerder Geert Sciot omstreeks 16u. Samen met 161 passagiers was het deze ochtend om 10.35 vertrokken met als bestemming Kinshasa.

Nadat het vliegtuig twee uur in de lucht hing, kregen de piloten plots melding dat het vliegtuig met een technisch probleem zou kampen. "Uit voorzorgsmaatregelen besloten we het vliegtuig rechtsomkeer te laten maken, zodat onze technici onderhoudswerken konden uitvoeren", vertelt Sciot.

De 161 reizigers zullen pas morgen opnieuw op het vliegtuig kunnen stappen. Ze krijgen van Brussels Airlines een onderkomen aangeboden voor de nacht. "We willen nog melden dat dit geen noodlanding is", aldus Sciot.

hydraulisch probleem

De indicator gaf aan dat het om een eventueel hydraulisch probleem ging. Dat belet het vliegtuig niet om verder te kunnen vliegen, maar omdat de technici op Zaventem beter voorzien zijn om het vliegtuig te inspecteren dan op het vliegveld van Kinshasa, lieten Brussels Airlines het vliegtuig terugkeren voor de controle.

Het vliegtuig moest nog even rondcirkelen boven Zaventem om dan te kunnen landen, iets voor 16 uur. Of er effectief sprake was van een mankement en waar die zich juist situeerde, wordt momenteel onderzocht.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug