Exclusief voor abonnees

Vlaanderen wil van 10.000'en gronden kwaliteit onderzoeken. Wat betekent het voor u? En wat kost het als uw grond vervuild blijkt?

Grote Grondvraag
RV Grote Grondvraag
Hoe gezond is uw grond? Die vraag ziet de Vlaamse overheid graag beantwoord. Tegen 2028 moeten daarom bijna 42.000 risicopercelen een verplicht bodemonderzoek ondergaan. 8 jaar later moet de sanering van de laatste (historische) verontreinigde gronden bezig zijn. Via de Grote Grondvraag kan elke eigenaar in Vlaanderen nu nagaan of zijn perceel mogelijk vervuild is. Maar wat als dit het geval blijkt?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanzeir guy

  De beekoevers van de grote beek vanaf de bivakstraat is al meer dan 50 jaar vervuild door afvalwater van Leopoldsburg dat ze daar maar eens gaan meten. De gevangenis zal er ook nog eens worden op aangesloten met nog meer vervuiling tot gevolg. Zijn we op weg om nog eens 50 jaar van die troep te lozen? Het ziet er naar uit.

 • Evy Cuypers

  Ik betaal juist niks en niemand komt binnen op mijn grond/huis. Desnoods verhuist ik naar't buitenland, want ben dat gepest hier in Vlaanderen meer dan beu. Regeltjes hier, regeltjes daar, om geld uit je zakken te kloppen!

 • Ronny Van derschueren

  En wat doen ze met vervuilende grond MENGEN met goede grond tot wanneer ze binnen de grenzen liggen en dan is het weer in orde en zo ligt er binnen 100 jaar overal vervuilende grond en heb jij veel geld betaald .Je kunt het zowel laten liggen en het laten filteren door de regen .

 • jef Brosens

  mensen met eigendom of spaargeld is al lang een doorn in het oog van onze ( zelf stinkend rijke ) politici , en alle middelen zijn om ons voor alles , alles, veel geld te laten betalen . je mag dan wel denken dat je wat opzij hebt liggen voor je oude dag , het zal op zijn VOOR je op pensioen gaat , let maar op.

 • jef Brosens

  weeral een nieuwe truck om geld uit onze zakken te kloppen . men doet hetzelfde als in NL . en wat daar allemaal stil ligt hou je niet voor mogelijk.