Vlaanderen schakelt imams in voor deradicalisering ex-gedetineerden

Saïd Aberkan is een van de twee coördinatoren van het project.
THIRY Romain Saïd Aberkan is een van de twee coördinatoren van het project.
Vlaanderen schakelt imams in om geradicaliseerde gevangenen die in aanmerking komen voor vervroegde invrijheidstelling op andere gedachten te brengen. Dat schrijft Knack vanavond op zijn website. 

Na de terroristische aanslag door Benjamin Herman in Luik klinkt de vraag luider dan ooit: hoe moeten we het probleem van radicalisering in de gevangenis aanpakken? In 2015 al koos minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voor een tweesporenbeleid: isoleer de jihadronselaars en haatpredikers, en monitor de gedetineerden die een risico op radicalisering lopen. 

Na de aanstelling van twee Vlaamse deradicaliseringsconsulenten pakt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) nu uit met het project Theologische Aanpak Islamitische Radicalisering, dat specifiek gericht is op gedetineerden in voorwaardelijke vrijheid. Het project, goed voor 174.000 euro per jaar, wordt door twee bekende imams gecoördineerd: Saïd Aberkan, hoofd-islamconsulent van het gevangeniswezen in Vlaanderen, en Khalid Benhaddou, voorzitter van het Platform Vlaamse Imams (PVI).

Khalid Benhaddou coördineert het project samen met Saïd Aberkan.
BELGA Khalid Benhaddou coördineert het project samen met Saïd Aberkan.189 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Als ik alle comments hier lees, dan begint het eindelijk te dagen bij de Belgische burgers, dat het zo niet verder kan. Begin dan bij de volgende stembus gang eens na te denken over meer rechts dan links te stemmen en zeker geen Groene. Het zou dan kunnen zijn dat er maatschappelijke veranderingen komen nog voor dat het te laat is. En als eeste stem voor grenzen dicht, president Orban van Hongarije is een voorbeeld en een blok aan het been van misdadig Brussel Eu.

 • guido vermeyen

  Het wordt tijd om uit de EU te stappen, paar jaar op de tanden bijten, en dan vrij spel, niet meer luisteren naar die halve garen, of dreigen eruit te stappen, hopelijk zien ze dan in dat ze totaal verkeerd bezig zijn. De EU , een stelletje kwibussen, die geen garen kunnen spinnen, en achterlijk, maar de kwestie hun wedde ?ola la...daar wordt niet aan getornd, daar hebben ze verstand van , vooral de sossen en Verafstoot.

 • GERARD DE PELECIJN

  Nog meer van die charlatans binnenhalen en daarna gaat het dan plezant worden!

 • leen hanssens

  Dat is toch een niet betalend beroep mag ik hopen? Vrijwilligerswerk!!

 • walter boelen

  geradicaliseerde moeten na hun vrijlating onmiddellijk de EU uit voor altijd punt