Vlaanderen kleurt donkeroranje op Europese kaart van coronabesmettingen

Vlaanderen kleurt donkeroranje op de kaart van Europa.
Henk Deleu/ECDC Vlaanderen kleurt donkeroranje op de kaart van Europa.
Vlaanderen is donkeroranje gekleurd op de Europese coronakaart. In onze onmiddellijke omgeving doet enkel het roodgekleurde Luxemburg nog slechter.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) veranderde de kleur van Vlaanderen omdat er in het gewest de afgelopen twee weken meer dan 60 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners zijn geregistreerd. Wallonië blijft lichtoranje, met 20 tot 60 besmettingen per 100.000 inwoners.

Luxemburg registreerde net meer dan 120 gevallen per 100.000 inwoners. Het land klaagde eerder al aan dat het zoveel besmettingen heeft omdat het ook uitzonderlijk veel tests uitvoert. Ook regio's in Spanje -waaronder Catalonië- kleuren rood, net als regio's in Roemenië en Bulgarije.

ECDC4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  In Antwerpen, met de avondklok en de scherpere maatregelen, zwakt de toename van het aantal besmettingen nu af. In Brussel zonder die avondklok en de mondmaskerplicht blijft de besmetting verder versnellen.

 • Mohamed Kabbal

  En ik die dacht dat er 3 kleuren zijn nl rood, oranje en groen, blijkt er nu ineens voor ons landje tussenkleuren te bestaan ook.

 • Marc Baeyens

  De geschiedenis herhaalt zich. Eerst hadden wij het meeste doden van Europa omdat we zelfs niet-covid patiënten meetelden. Nu doen we meer tests en ontdekken we dus ook meer gevallen dan elders.

 • oswald billiet

  Wij zitten nu onder het regentschap van virologen en uiteindelijk betalen wij daarvoor.. Vlaanderen kleurt in Europa vrijwel alleen met donker oranje. Hebben wij dat niet een beetje gezocht door overregulering? De avondklok bvb? De grote meerderheid van de bevolking houdt zich aan wat moet. Maar...nog steeds geldt: trop is te veel. En ziedaar het resultaat op de kaart van Europa.