Vlaanderen beschermt West-Vlaamse bedrijven tegen brexitimpact

Beeld ter illustratie
Shutterstock Beeld ter illustratie
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) kent 750.000 euro steun toe aan het project Conquer. Met Conquer wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen ondernemingen wapenen tegen de mogelijke impact van de brexit.

De onderhandelingen over de brexit zijn afgelopen week opnieuw gestart. Het is geen geheim dat Vlaanderen en dan vooral West-Vlaanderen zwaar getroffen kunnen worden door de brexit. 

Om West-Vlaamse bedrijven te wapenen tegen die mogelijke gevolgen heeft de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen het project Conquer op poten gezet. Dat project moet de brexitschok helpen opvangen en moet het internationaal ondernemersklimaat in West-Vlaanderen helpen bevorderen.
Het project zal twee jaar lopen en kost 2,5 miljoen euro. Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is er 1 miljoen euro toegekend, Vlaanderen investeert 750.000 euro. 

“West-Vlaanderen zal door de brexit geraakt worden. We kennen de uitkomst van de onderhandelingen nog niet, maar het is belangrijk dat West-Vlaamse kmo's zich vandaag voorbereiden door bijvoorbeeld uit te kijken naar nieuwe markten of nieuwe producten”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Raphaël Defour

    Vlaamse regering moet vooral niet rekenen op Federaal immobilisme, doch met alle beschikbare middelen inzetten om de eigen regionale belangen te vrijwaren. Als de Britten ons negeren, dan ook geen gunsten voor de Britten.

  • Wim Eggermont

    Die bedrijven weten dit al jaren dat het zal gebeuren, toch moeten ze blijkbaar aan de infuus van het overheidsapparaat. Maar ondertussen zoweinig mogelijk belastingen betalen

  • Remus Bogaert

    BrexitImpact ? Laat vanaf nu alle Britten die West-Vlaanderen bezoeken een BrexitTax betalen . Als ze niet bij Europa willen zijn...ook goed.