Vlaamse scoutsgroep uit Han-sur-Lesse gezet wegens geluidsoverlast

photo_news
Een groep Vlaamse scouts die op zomerkamp was in het Waalse Han-sur-Lesse, ten zuiden van Rochefort, heeft het bevel gekregen om de kampeerweide te verlaten. Dat meldt de krant La Meuse-Namur (Sudpresse) vandaag. De groep zou te veel lawaai gemaakt hebben.

Buurtbewoners hadden eerder bij de politie geklaagd over geluidsoverlast van de groep, die al sinds begin augustus op de weide kampeerde. Daarnaast zou ook alcoholgebruik en het aansteken van vuren - momenteel als gevolg van de droogte verboden in de gemeente - aanleiding zijn geweest om de scouts te verzoeken om op te breken. 

Volgens de waarnemend burgemeester van Rochefort Corine Mullens, die het bevel uitsprak, had de groep jongeren aanvankelijk nog een waarschuwing gekregen, maar haalde dat niets uit. Ze benadrukt "helemaal niets tegen scouts te hebben, in tegendeel, maar ze moeten, net als iedereen, dezelfde regels volgen als onze inwoners wanneer ze op ons grondgebied verblijven", klonk het.

Volgens de burgemeester zijn er deze zomer in de gemeente al veel kampen doorgegaan, en is dat over het algemeen "vrij goed verlopen".

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.