Vlaamse regering zet door: toch 50 hectare industrie aan kanaal Diepenbeek

Joke Schauvliege
Photo News Joke Schauvliege
De Vlaamse overheid gaat door met het plan voor Genk-Zuidwest, een industriegebied vanaf de sluis in Diepenbeek tot Genk-Zuid. Na de Groene Delle in Hasselt zet Vlaams minister Joke Schauvliege ook door met dit omstreden plan, schrijven de kranten van Mediahuis. "Dit gebeurt op vraag van Limburg", reageert de minister.

Genk-Zuidwest behoort tot het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA), maar werd in 2007 in de ijskast gezet na fel protest in Diepenbeek. In de nieuwe plannen worden de bedrijventerreinen Genk-Zuidwest (50 ha) en Termien (5 ha) gekoppeld aan het natuurgebied Kaatsbeek (18 ha) op Genk-Zuid. Het plan moet ook de aanleg mogelijk maken van de sneltram Hasselt-Maasmechelen tussen de Boudewijnlaan en het kanaal in Diepenbeek.

Volgende maand wordt het voorontwerp van GRUP ter advies voorgelegd aan de betrokken gemeenten en overheden. Daarna kan de Vlaamse regering het uitvoeringsplan vaststellen waarop een nieuw openbaar onderzoek start. Tijdens het vorige openbaar onderzoek, in 2007, werden in Diepenbeek 4.000 handtekeningen ingezameld, klinkt het.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie. VKB/RHA/
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Peters

  Hierse, ne wolf in schapenvacht

 • yves Strubbe

  Vooraleer de natuur op te offeren moet men er werk van maken de braakliggende industriegronden voor nieuw industrie voor te bereiden. Desnoods onteigenen als de eigenaar het niet kan of wil.

 • rik lagrou

  tuurlijk net zoals die erfenissen die voor een welbepaalde groep waren dit hebben jullie ook ingepalmd (antwerpen) want die zijn toch dood en de mensen waarvoor bedoeld zijn er toch maar een 50 tal die overleven waarvan ze wel gaan vergeten of niet openbaar maken net zoals die appartementen in Brussel =we gaan onze vriendjes daar laten wonen nu in ons bezit is Schandalige boel

 • Frans Peeters

  Toch beter industrie dan enkele bomen waar wolven kunnen rond lopen om schapen te doden.

 • roland peeters

  Wie durft beweren dat ik niet voor de natuur ben? Kijk maar eens naar mijn trui,laten breien in een beschutte werkplaats met echte Vlaamse schapen wol.En mijn haar was ik nog maar een paar keer in het jaar met regenwater .