Vlaamse regering verhoogt bijdrage aan VN-klimaatfonds met 9 miljoen euro

Vlaams minister-president Geert Bourgeois
BELGA Vlaams minister-president Geert Bourgeois
De Vlaamse regering pompt 9 miljoen euro extra in het VN-klimaatfonds. Dat maakte Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag bekend. "Dankzij deze verhoging zal Vlaanderen zijn belofte nakomen om deze regeerperiode in totaal minstens 58 miljoen euro vrij te maken voor alle vormen van internationale klimaatfinanciering", aldus Bourgeois.

Met de 9 miljoen euro extra krikt de Vlaamse regering haar bijdrage aan het Green Climate Fund van de VN op van 25 tot 34 miljoen euro. Dat fonds is opgericht om de inspanningen van ontwikkelingslanden te ondersteunen bij de uitdagingen als gevolg van klimaatverandering. Het helpt de minst ontwikkelde landen, kleine eilandstaten en Afrikaanse staten hun uitstoot van broeikasgassen te beperken of te verminderen en zich aan te passen aan de klimaatverandering.

Met de extra Vlaamse middelen zal het klimaatfonds volgens minister-president Bourgeois projecten uitwerken rond klimaatmigratie en -adaptatie. "Het fonds besteedt bijzondere aandacht aan de behoeften van samenlevingen die zeer kwetsbaar zijn voor de effecten van klimaatverandering", aldus Bourgeois.

De Vlaamse regering beloofde eerder om in totaal 58 miljoen euro vrij te maken voor internationale klimaatfinanciering. Door de verhoging van de bijdrage aan het klimaatfonds kan de Vlaamse regering die belofte nakomen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos robben

  een zoveelste linkse groene leugen – het gaat louter en alleen om het linkse socialistische principe van herverdeling van de beschikbare middelen. Het klimaat is enkel een grote drogreden

 • William Van Den Berghe

  Weggegooid geld enkel om zijn blazoen op te poetsen. Zou er beter de ramoede in eigen land mee bestrijden.

 • Herman Thys

  Ge had dat evengoed kunnen opstoken. Wie geloofd diene zever nog. Pas u aan aan het klimaat en niet omgekeerd.

 • chris delanghe

  Hiervoor is er geld. maar als het voor iets is waar de eigen bevolking (=belastingsbetalers) beter kan van worden is er géén geld en meer van het gezever "wie gaat dat betalen" , en daar is géén geld voor .... Mogen we eens weten wie er voor de 34 miljoen euro (bijna anderhalf miljard BFR!!) gaat opdraaien voor dit luchtkasteel ??? Aangestuurd door de VS en waar de VS zelf zegt: "de pot op" ! kompleet van de pot gerukt !!!

 • chris delanghe

  34 miljoen euro vlaams belastingsgeld voor de VN ... ???? Ik zou wel eens willen weten wat er écht met dat geld gebeurt en waaraan dat dan wel wordt besteed en hoeveel er in de zakken verdwijnt op allerhande louche manieren ! Men zou beter de vervuilende luchtvaart en scheepvaart belasten met hun vervuilenden en taxvrije brandstof !!! Schepen varen vaak op de grote smeerlapperij die maar branden wil... En kerosine is belastingsvrij!!!