Vlaamse regering maakt 300.000 euro vrij voor buddyproject voor mensen in armoede

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
BELGA Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
De vzw ArmenTeKort (ATK) krijgt van de Vlaamse regering 300.000 euro voor de opstart van een grootschalig buddyproject in de strijd tegen kansarmoede. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag bekendgemaakt.

Een buddytraject van ArmenTeKort is een tweejarig engagement tussen een kansrijke en kansarme buddy om elkaar gemiddeld één keer per week te ontmoeten. De activiteiten die ze samen doen, bepalen de deelnemers zelf, de enige doelstelling is het opkrikken van eigenwaarde door de 'georganiseerde vriendschap'.

De werking heeft nu 700 trajecten lopen. De ambitie is om dit de volgende jaren sterk te vergroten, naar 5.000 buddytrajecten. Om dit te bekostigen stelt de Vlaamse regering dus 300.000 euro ter beschikking. Het geld zal gebruikt worden voor de werving van kansrijke en kansarme buddy's, de opleiding van de kansrijke buddy's en de opvolging van de buddytrajecten.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V): "Uit studies blijkt dat een sterk sociaal netwerk essentieel is voor een positief welbevinden en psychologische draagkracht. Het versterken van deze buddyprojecten draagt daarom rechtstreeks bij aan de zelfredzaamheid van mensen in kansarmoede. Als minister en als mens vind ik dit een heel mooi project, dat onze steun meer dan waard is.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilberte Maes

  Cd&v zegt dat Magnette voor Sinterklaas speelt ??? Hallo ??? Goed zot om alweer geld te gooien in een mechanisme die niets gaat doen aan armoede buiten zichzelf te verrijken en Beke wéét dat

 • Flor Peeters

  Mijn zoon is invalide wegens een medische blunder en moet als alleenstaande nu leven van 1200 euro per maand. Hij is 36 jaar en werkte van zijn 18de jaar. Merci Belgisch systeem.

 • Jean Gobin

  ik heb met mijn partner 2000 € en verdoe 2000€ minder dan die met 4000 .. best ok voor ons...

 • Jos Plessers

  Als je een deftig inkomen hebt,samen met je partner,dus samen +4000€,kan je een kansarm gezin wat bijstaan.Daar moet de overheid niks van weten.

 • Marc Gabriels

  Eerst miljoenen stelen waardoor de levensstandaard van de werkende mens verminderd en dan proberen de barmhartige Samaritaan uit te hangen door wat kruimels terug te gooien. Hoelang tolereert met dit nog vooraleer deze graaiers af te straffen.