Vlaamse overheid voert druk op Airbnb op: bijna 60 logies gesloten na controle

Minister van Toerisme Ben Weyts.
Photo News Minister van Toerisme Ben Weyts.
Toerisme Vlaanderen heeft 56 verhuurders van Airbnb­-logies een onmiddellijk stopzettingsbevel opgelegd. Na controle van 106 panden bleek dat meer dan de helft niet in orde was met de brandveiligheid. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. 

Airbnb is een verhuurplatform waarop particulieren relatief eenvoudig toeristische logies kunnen aanbieden. Ondanks herhaaldelijk aandringen weigert het bedrijf gegevens van zijn verhuurders over te maken aan de Vlaamse overheid. Daarom controleerde Toerisme Vlaanderen de afgelopen maanden of de verhuurders zich wel aan de regels hielden.

Nu blijkt dat dit in liefst de helft van de gevallen niet het geval is, kondigt minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) nog meer controles aan. "We blijven ook eisen dat Airbnb zich aan het logies­decreet houdt", stelt Weyts. "Dat wil zeggen dat het bedrijf voldoende informatie over zijn Vlaamse verhuurders aan onze inspectiediensten moet overmaken.”

Een rookmelder. Toerisme Vlaanderen heeft 56 verhuurders van Airbnb­-logies een onmiddellijk stopzettingsbevel opgelegd. Na controle van 106 panden bleek dat meer dan de helft niet in orde was met de brandveiligheid.
ANP XTRA Een rookmelder. Toerisme Vlaanderen heeft 56 verhuurders van Airbnb­-logies een onmiddellijk stopzettingsbevel opgelegd. Na controle van 106 panden bleek dat meer dan de helft niet in orde was met de brandveiligheid.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Bogaert

  Weyts is terug! De belachelijk heden gaan zich weer opstapelen na WEKEN niks meer over hem te hebben gehoord.

 • Freddy De Vos

  Eindelijk, ze gaan eindelijk eens in gang schieten... ook niets te vroeg...

 • Jan Van Overveldt

  Ik heb nog nooit in een airbnb of zelfs een B&B gelogeerd en zal het ook nooit doen. Ik ga naar hotels zoals Formule 1 en soortgenoten. In Frankrijk zijn er zo'n 5 ketens. Die zijn in orde met alles en ik zie niet goed in waarom dat ik "in een kruipkot" zou dienen te logeren.

 • chris delanghe

  De modale belg mag niet een beetje bijverdienen. De politici mogen graaien en cumuleren hoe meer hoe liever? we gaan precies naar dictatuurtoestanden met dat clubje in brussel. Zou het niet beter zijn te zorgen dat dit land bestuurd wordt en dat alles ronddraait ipv vierkant? misschien moet weyts een camera zetten aan de overkant?

 • marc werbrouck

  Ongeoorloofde concurrentie voor hotels en B&B's!