Vlaamse motorrijder verongelukt op circuit van Spa-Francorchamps

Archieffoto.
Photo News Archieffoto.
Tijdens een trainingsrit op het circuit van Spa-Francorchamps is vanochtend een motorrijder om het leven gekomen. Dat heeft het parket van Luik bekendgemaakt. De 30-jarige Vlaming verloor de controle over het stuur en overleefde zijn val niet.

Op het circuit werd vandaag Bikers’ Day gehouden: een evenement waarop iedereen met een motor zich kan inschrijven om een ritje te maken op het parcours. De organisatie van de Bikers’ Day - DG Sport - zegt dat de man uitgleed bij het nemen van een bocht. Hij was niet aan racen, maar reed wel snel. 

De omstandigheden zijn volgens het parket van Luik vrij duidelijk door de vele ooggetuigen en video’s van het ongeval. Er is dus geen verkeersexpert gevorderd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vince Janssens

  Het is begrijpelijk dat ze iedereen eens de kans willen geven om op dit prachtige circuit te rijden maar naar mijn aanvoelen worden hierdoor de zeer strenge regels teveel versoepelt. Om de instapdrempel te verlagen worden er zaken toegestaan als niet-lederen 2-delige toeringpakken, laarzen die onvoldoende bescherming bieden aan enkels, helmen zonder D-sluiting en motorfietsen die niet voldoende uitgerust zijn voor een circuit (baanbanden).

 • Arthur Houben

  Oprechte deelneming aan de nabestaanden.

 • Jan Van Rompaey

  Wie waagt wint niet altijd.

 • Yves Van Rossem

  Een ongeluk zit soms in een klein hoekje ... Sterkte aan alle nabestaanden!

 • Rene Devrieze

  Als het al eens over motorsport gaat bij het laatste nieuws zijn het enkel negatieve berichten.