Vlaamse melkveehouders krijgen deze maand Europese crisissteun

De Vlaamse melkveehouders mogen in de loop van april de uitbetaling verwachten van Europese crisissteun. De Vlaamse regering keurde vandaag de regeling goed waardoor de crisismiddelen snel uitbetaald kunnen worden.
 
4,31 miljoen
In oktober vorig jaar maakte de Europese Commissie 280 miljoen euro vrij voor steun aan de noodlijdende zuivelsector. België kreeg 7,2 miljoen euro van de koek en daarvan gaat 4,31 miljoen naar de Vlaamse melkveehouders.

Op basis van melkquota 31 maart
In de loop van april zullen de middelen automatisch, en dus zonder administratieve rompslomp voor de boeren, uitbetaald worden. De bedragen per melkveehouder worden berekend op basis van hun melkquota op 31 maart.
 
"De crisis heeft in diverse sectoren van de landbouw sterk toegeslagen", reageert Vlaams minister-president Kris Peeters, bevoegd voor Landbouw. Hij werkte zelf een herstelplan uit voor de landbouwsector, maar "de extra Europese middelen voor de zuivel zijn bijzonder welkom en kunnen onze melkveebedrijven verder helpen op weg naar herstel", aldus Peeters. (belga/lb)

UNKNOWN