Vlaamse Gemeenschapscommissie legt bijna 1 miljoen euro op tafel voor Brusselse fuifzalen

Pascal Smet (sp.a)
BELGA Pascal Smet (sp.a)
De Vlaamse gemeenschapscommissie kent 900.000 euro aan infrastructuursubsidies toe aan drie fuifzalen in Molenbeek, Anderlecht en Brussel-stad. Dat maakt bevoegd collegelid Pascal Smet (sp.a) bekend in een persbericht. Jongeren die een fuif willen organiseren kunnen voortaan terecht op fuiven.brussels met al hun vragen.

 De roep om toegankelijke locaties voor het organiseren van fuiven klinkt al langer bij de Brusselse jongeren, maar er zijn simpelweg te weinig en vaak te dure zalen. "We investeren bijna één miljoen euro aan een mix van zalen die ook bijdragen aan de ontwikkeling van de kanaalzone. En omdat er meestal geen hele week door wordt gefeest, denken we aan gedeeld gebruik", zegt Pascal Smet. 

De vzw Recyclart krijgt voor de ombouw van haar nieuwe locatie in Molenbeek een subsidie van 491.000 euro toegekend. Het wordt gebruikt om een box-in-the-box fuifzaal te creëren in hun hangar en om de expo- en bureauruimte in orde te brengen. In mei is de site operationeel.

De Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht krijgt 250.000 euro om De Koer, een zaal van 400 vierkante meter met een capaciteit 300 personen, in te richten als polyvalente ruimte. Vanaf 2020 weerklinkt hier muziek.

De derde subsidie van 180.000 euro gaat naar Buda vzw, gehuisvest in de voormalige Eternitfabriek aan de Vaartdijk in Haren. Een hangar van 405 vierkante meter wordt er omgevormd tot een polyvalente zaal voor fuiven met een capaciteit tot 800 jongeren. Het wordt vanaf september de ideale locatie voor de grotere feesten.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francine Vanderstraeten

  Ik denk dat een Lubbekenaar daar niet gaat kunnen mee lachen wanneer Roméo Elvis daar zijn laatste hit gaat staan rappen...Chocolat, chocolat...

 • walter Bogaerts

  @jack vandenhende, proficiat je weet tenminste hoe het in mekaar zit.

 • Fons Casteels

  Bestuurder van die vzw is een zekere Henri Simons, beroepspoliticus van de PS. Mede-oprichter van die vzw is een zekere Yvan Mayeur, zowat de grootste filantroop ter wereld (voor wie een slecht geheugen heeft: Mayeur is de man van het Samu Social schandaal). Conclusie: Pascal Smet geeft 490.000 Euro belastinggeld aan zijn rode vrienden.

 • jack vandenhende

  Goed geprobeerd Linda Van Bogaert , maar het moet wel SPA , CD&V en OVLD zijn . Dat zijn de partijen , die in Brussel plat op de buik gaan voor de PS .

 • Patrick De pauw

  waarom zovel geld voor fuifzalen en dan nog in Brussel waar het crapuul meester is?Pascal Smet zou beschaamd moeten zijn!!!!!