Vlaamse formatie: "Inhoudelijke knelpunten zijn weggewerkt"

Illustratiebeeld. Aan het Martelaarsplein wordt nog onderhandeld over de begroting.
BELGA Illustratiebeeld. Aan het Martelaarsplein wordt nog onderhandeld over de begroting.
De puur inhoudelijke knelpunten zijn weggewerkt, we praten enkel nog over de begroting. Dat is omstreeks middernacht te horen bij een van de onderhandelingsteams op het Martelaarsplein. Het doet hopen dat er in de loop naar maandagochtend een akkoord kan worden bereikt.

N-VA, CD&V en Open Vld zitten sinds zondag 10 uur bij elkaar om te proberen een nieuwe Vlaamse regering op de been te brengen. De puur inhoudelijke punten zouden volledig zijn doorgepraat, zodat de drie zich enkel nog over de begrotingstabel moeten buigen. 

In de entourage van formateur Jan Jambon wordt dat genuanceerd, omdat er als gevolg van de begrotingsgesprekken toch nog aanpassingen aan de inhoud kunnen gebeuren.

De onderhandelaars mikken erop hun akkoord maandagvoormiddag te kunnen voorstellen. Dinsdagavond zouden er dan congressen volgen, waarna de nieuwe minister-president woensdag zijn regeerverklaring kan afleggen. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean vereeken

  Nva plat op den buik voor postjes

 • Filiep Lapeire

  Oef ik wist niet dat er een inhoud was.

 • Rudolf Jacobs

  dus alweer postjes verdelen bende graaiers

 • Mark Van Damme

  En wst komt er uit de bus? Ik heb nog niks gelezen dat de werkende vlaning beter maakt. We zijn het onderhand beu politici

 • marc de peuter

  Leopoldsburg 60 leerlingen 10 leerkrachten.andere school overvolle klassen.niet over inhoud praten wel over kwaliteit.